Bükkszentkereszti csodák

2023.07.30. 20:13

Csodájára jártak a Bükki Nemzeti Park védjegyes natúr kozmetikumoknak

A Nemzeti Parkok Hetén sokan érdeklődtek a Bükki Nemzeti Park védjegyes termékei iránt. Bükkszentkereszti natúr kozmetikumokat mutattak be.

Fekete-Vadászi Erika

Kiss Ágnes a hagyományok és a természet szeretetében és tiszteletében nőtt fel

Forrás: bnpi.hu

Csodájára jártak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) pavilonjának a balatonfüredi Nemzeti Parkok Hetén, osztották meg a jó hírt a honlapjukon. A pavilonnál a Bükki Napsugár termékek megálmodójának, Kiss Ágnesnek volt lehetősége megismertetnie természetes kozmetikumait a nagyközönséggel.

Többször bemutatták már a Bükki Nemzeti Parki Termék Védjeggyel rendelkező termelőiket, kézműveseiket, szállásaikat. Most ezt a hagyományt folytatják, hiszen aki a védjegyet magán viselő terméket emel le a polcról – azon túl, hogy hazavihet egy szeletet a régió ízeiből, zamatából, örökségéből, hagyományaiból – azt a jóleső érzést is magáénak tudhatja, hogy választásával közvetetten a természeti értékek fenntartásához járult hozzá, vallják.

Több Bükki Napsugár termék is büszkélkedhet Bükki Nemzeti Park Védjeggyel.

A BNPI bemutatójából kiderül, Kiss Ágnes a hagyományok és a természet szeretetében és tiszteletében nőtt fel. Ősei sok-sok dolgot maguk készítettek az otthonukban családjuk számára. Ilyen volt a szappanfőzés, de maguk állítottak elő kenőcsöket is, amit nemcsak bőrük ápolására, de gyógyítására is használtak.

– Dédnagymamám tudása már gyermekkoromban is elvarázsolt. A gyógynövények ismeretét és szeretetét pedig nagymamámnak köszönhetem. Tőlük tanultam a természet megóvásának, szeretetének fontosságát – mondta el Kiss Ágnes a nemzeti parknak. 

Bükkszentkereszten, a Napsugár utcában él családjával – innen az elnevezés is –, itt található a hivatalos engedéllyel rendelkező házi, kozmetikumkészítő műhelye is, ami lassan 10 éves lesz. Termékeiben a természet adományait használja, azokat kizárólag természetes alapanyagokból készíti el, jegyezte meg a BNPI.

Szavai szerint az első szappanjait, krémeit idegenkedve fogadták az emberek. Ennek ellenére mégis megszállottként készítette őket, így volt belőlük rengeteg. Ezeket szétosztotta, de nagyon elkeseredett, hogy nem arattak sikert. Ettől a kudarctól alábbhagyott a lelkesedése. Egy idő után azonban elkezdték megkeresni, akik korábban kaptak a termékekből, hogy vinnének még. Lelkendeztek, hogy rengeteget változott a bőrük, amióta ezeket használják. Végül annyi biztatást kapott, hogy belevágott és elkészült a műhelye.

Ágnes mottója: „Nem csodát árulok termékeimmel, hanem hazai, természetes kozmetikumokat.”

Mint mondta, termékei kizárólag gyógynövényekből, bio, növényi kivonatokból, ecocer minőségű olajokkal, vajakkal készülnek és természetesen a saját gyógynövényeit is felhasználja Kiss Ágnes, aki a Bükki Nemzeti Park védjegyet 2019-ben és 2022-ben is megkapta.

– A védjegy számomra nagyon megtisztelő, nagyon sok lehetőséget, kapcsolatot hozott számomra. Örülök, hogy egy ilyen kezdeményezésnek részese lehetek. Úgy érzem, hogy a védjegy viselése a vásárlóknak hitelességet, megbízhatóságot ad, és hálás vagyok, mert a BNPI segítségével a termékeim országos ismertségre tettek szert – összegezte a nemzeti park cikkében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában