Keresztények találkoznak

2023.07.14. 19:00

Ezer résztvevőre számítanak az Egerszalóki Ifjúsági Találkozón

Csütörtökön vette kezdetét az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, s egészen vasárnapig rengeteg lélekemelő programon vehetnek részt az érdeklődők.

Fekete-Vadászi Erika

Céljuk volt, hogy az ország minden tájáról érkezzenek ide fiatalok

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kovács Krisztián, az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat főszervezője portálunknak elmondta, már 41 éves múltra tekint vissza a csütörtökön kezdődött programsorozat. Domán Ferenc egerszalóki plébános és Kerényi Lajos piarista szerzetes álmodták meg és hozták létre a katolikus ifjúsági találkozót. Céljuk volt, hogy az ország minden tájáról érkezzenek ide fiatalok azért, hogy egy komolyabb lelki töltettel gazdagodhassanak, találkozhassanak hasonló értékrendű, vallásos társaikkal. 

– Mi is ezt a vonalat igyekszünk tovább vinni. Idén úgymond Máriás Szalókot tartunk, Egerszalók ugyanis egy Mária-kegyhely. A mottónk is ehhez kapcsolódik: "Veled van az Úr". Ezt a Szentírás azon részéből vettük, amikor Máriát megszólítja Gábriel arkangyal. Lisszabonban hamarosan ifjúsági világtalálkozó lesz, ennek a mottójához is kapcsolódik a miénk – ismertette Kovács Krisztián, akitől megtudtuk, ebben az évben rengetegen vesznek részt a találkozón. 

Közel ötszázan regisztráltak már, s ez a szám tovább nő még hétvégén. Ezer résztvevőre számítanak vasárnapig. 

– Rengeteg programmal készülünk minden napra. Szentmisék, táncház, szentségimádások, koncertek színesítik a találkozót, és lesznek előadások, műhelyfoglalkozások is. Idén gyereksarok is van, mert sok olyan régi résztvevő van, akik már családosként térnek vissza, így amíg a szülők az előadásokra figyelnek, addig mi foglalkozunk a gyermekekkel – jegyezte meg a főszervező.

Szombaton 10 és 14 óra között véradás is lesz. A teljes program megtalálható az esemény honlapján

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában