Jubileum

2023.07.04. 12:26

Hét Harley Davidson lesz idén Nagyvisnyón

Az amerikai motormárka jubileumára fűzik föl az idei tárlatot a nyári motor múzeumban.

T.B.

Korábban két Harley-t láthatott a közönség, idén hét lesz majd a tárlatban

Forrás: Military Motor Museum/Facebook

Ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyvisnyói Military Motor Museum. A mini jubileum egybeesik egy nagyobbal is, ugyanis a Harley Davidson idén 120 éves, ezért a márka motorkerékpárjai közül idén többet állítanak ki. Hézser Péter, a múzeum alapítója leárulta, míg korábban két Harley-t láthatott a közönség, idén hét lesz majd a tárlatban, igaz, a többség nem katonai járgány lesz. A két katonai viszont látható volt a Budapesten tartott nagyszabású rendezvényen, amelyen tízezer motoros és negyvenezer ember vett részt. Azon a Harley katonai gyártmányai közül három volt kiállítva, abból kettőt az egyesület biztosított. Nem csak a neves amerikai márka motorjai, hanem egyéb relikviák is láthatóak lesznek az idei kiállításon.

- Összesen 46 motort tervezünk kiállítani idén, ezen kívül kilenc terepjárót. Mindig vannak újdonságok, idén is lesznek eddig nem látott motorok, valamint egy kétéltű terepjáró is – mondta Hézser Péter.

Az első alkalom, maikor láthatóak lesznek a motorok, az július 16-a lesz, ekkor tartják meg az SZSZM Band koncertjét, az együttes idén egy kórussal is kiegészül. A nagyközönség július 20-tól látogathatja folyamatosan a múzeumot, amely egészen augusztus 26-ig tart nyitva. A szokásoknak megfelelően idén is lesznek interaktív tárlatvezetések sztorikkal, illetve motorindításokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában