Támogatás

2023.07.10. 14:11

Kedvezményes lakhatást biztosítanak Egerben óvodapedagógusoknak

A pedagóguslakásokkal próbálnak tenni az óvónőhiány ellen a városban.

Szabadi Martina Laura

Az átadón Mirkóczki Ádám polgármester is megjelent

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Múlt év őszén indult szolgálati lakás programunk, mellyel azt szeretnénk elérni, hogy az óvodapedagógus hiányt visszaszorítsuk és alacsony bérleti díjjal biztosítsunk lakhatást azoknak a munkavállalóknak, akik nem Egerből származnak – mondta Földvári Győző intézményekért felelős tanácsnok hétfőn két új szolgálait lakás átadásán a Lajosvárosban.

A kivitelezés kezdetekor Ifj. Sós Tamás a körzet képviselője adott hírt a beruházásról. A két leromlott állapotú ingatlant 26 millió forintból újította fel az EKVI, további 8 millió forintból rendezik be, s három másik megyéből származó óvodapedagógus lakik majd bennük.

– Itt a Kertvárosi óvodáknak van bérlőkijelölési joga. További cél, hogy újabb rossz állapotú ingatlanokat újítsunk fel. Terveink szerint ősszel 4 lakás készülhet el a garzonházban – mondta Földvári Győző.

Mirkóczki Ádám polgármester kiemelte az átadón, hogy az óvodák és bölcsődék helyzete prioritás az önkormányzat számára.

– Előnyt élveznek, akkor is ha gazdasági válság van. Örömteli, hogy folyamatos fejlesztésekről tudunk beszámolni. Minden évben dönt a közgyűlés bérlőkijelölési jogokról. Szolgálati lakásokból nagy a hiány pedagógia területén. Rengeteget tudunk segíteni az óvodáknak azzal, hogy lakhatást biztosítunk az óvodapedagógusoknak. Történelmi lépés, hogy az első két ilyen ingatlant ma átadhatjuk, de sokkal több ilyen lakásra lenne szükség, akár minden intézménynek kettőre is. A célunk, hogy minden óvodai körzet rendelkezzen ennyivel – sorolta a polgármester.

Bocsiné Percze Andrea,  a Kertvárosi Óvodák vezetője kiemelte, nagy lépés a két lakás átadása, a három pedagógus pedig rendkívül boldog, hogy lakhatásukban segítséget kapnak.

– Pályám elején még több ilyen ingatlan is volt, de ezek elkoptak, feledésbe merült a fontosságuk. Nagy öröm, hogy látjuk az önkormányzatban a törekvést arra, hogy tegyenek a pedagógushiány ellen és segítsék a pályakezdő fiatalok letelepedését – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában