Zöldhulladék

2023.07.01. 16:55

Kivételes esetekben égethetnek zöldhulladékot Gyöngyösön

Módosította a környezetvédelmi rendeletét a gyöngyösi képviselő-testület.

Sz. Sz. I.

Csütörtöki ülésén módosította a környezetvédelmi rendeletét a gyöngyösi képviselő-testület, tájékoztatott a városháza. A közlésük szerint a levegő védelme érdekében, fő szabályként, továbbra is tilos lesz a zöldhulladék égetése Gyöngyös közigazgatási területén, azonban a grémium néhány kivételt hozott. Ezentúl a lakóingatlantól, erdő- és természetvédelmi területek határától 100 méternél távolabb eső, nem gazdasági célú, mezőgazdasági művelés alatt álló lakossági kiskertekben évente két hónap – április és október – minden csütörtökjén és vasárnapján megengedett lesz a tűzgyújtásra vonatkozó szabályok betartásával. Az égetést kötelező lesz az önkormányzathoz bejelenteni. 

Farkasmály, Mátrafüred, Sástó, Mátraháza és Kékestető ugyanakkor kivételt képez, ezeken a természetvédelmi szempontból kiemelkedő területeken továbbra sem lehet elégetni a zöldhulladékot.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában