Lilaságok

2023.07.07. 18:40

Kóstoltál már levendulát? Egerben most hétvégén megteheted

Az egri vár lábánál szombaton ingyenes kóstolót tartanak levendulás finomságokból.

Fekete-Vadászi Erika

A levendula nem csak a szemünknek és az orrunknak képes jó élményeket okozni a szépségével és az illatával. Legtöbbeknek talán az jut még eszébe róla, hogy elűzi a molyokat, és segíti a jó alvást, és bár előre talán furcsának tűnhet, de ennél többre is használható: számos étel és ital is készülhet belőle. Egerben szombaton lehetőség nyílik a lila virágból készült finomságok kóstolására. 

Levendulavásár és kézműves szörp- és lekvárkóstoló lesz szombaton 9 és 13 óra között az egri vár lábánál, az Almagyar utca 8. címen, derül ki a StopCsomagolás - bolt, piac, kávézó Facebook-eseményéből, melyet a Tündér Manufaktúrával közösen szerveznek. 

A programon ingyenesen lehet kóstolgatni, és aki szeretne, vásárolhat is levendulás termékekből. Egyebek között lesz frissen vágott levendula vegyszermentes gazdaságból, menta-, citromfű- és levendula szörpök, különböző ízű lekvárok, valamint levendulás sütemények és limonádék. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Török János/Délmagyarország)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában