Szigorúbban

2023.07.13. 13:34

Mátraderecskén is elegük lett a közterületen dorbézolókból

Egyre több településen hívják fel nyomatékosan a lakosok figyelmét, hgy közterületen piálni, dorbézolni tilos. Most Mátraderecskén szigordodik a helyzet.

Barta Katalin

Most Mátraderecskén figyelmeztette a helyi lakosokat Forgó Gábor polgármestere, hogy a közterületi szeszesital fogyasztás szabálysértésnek minősül. Mint a legtöbb vármegyénkben található településen, itt is tilos az alkoholfogyasztás közterületen. Ebből következik, hogy az egész faluban szankcionálható, ha valaki a közterületen italozik. A helyi tapasztalatok szerint a probléma leggyakrabban a kereskedelmi tevékenységet folytató üzlethelyiségek közvetlen környezetében, valamint a parkban, játszótéren és buszmegállóban fordul elő, tudatták. 

Mivel változást sürgetnek a helyben élők, a polgármester mostantól  rendszeresen jelzi a rendőrségnek, ha szabálytalanságot észlel. Facebook bejegyzése szerint a a közösség egyik legfontosabb értéke a rend, a béke és a biztonság és ezt minden áron fenn kell tartani. Arra kér mindenkit, hogy a békés társadalmi együttélés érdekében tartsák be a szabályokat!

Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy korábban Sirok polgármestere, Tuza Gábor szánta el magát a következetes rendrakásra. Tarnalelesz polgármestere, Kovács Béla sem tűri tovább a közrendet sértő viselkedést.

Következetes fellépést helyeztek kilátásba mindhárom településen. Azt is hangsúlyozzák a községvezetők, hogy a szabálysértők ne reménykedjenek abban, hogy közmunkában válthatják meg az esetlegesen rájuk kirótt szabálysértési bírságot. Eddig ez kényelmes megoldásnak tűnt, de nem vezetett eredményre. Aki a közrend nyugalmát zavarja, veszélyezteti, az mostantól pénzügyi bírságra számíthat. Ennek mértéke a törvényalkotók szerint jelentősen megnő a jövőben.  

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában