Vélemények

2023.07.31. 15:35

Mirkóczki Zita szerint sikamlós a talaj az egri polgármester alatt

Az egri közgyűlés tagja szerint Eger szégyenfoltja marad a meghiúsult Egrix-Egál projekt.

Szabadi Martina Laura

Mirkóczki Zita az egri közgyűlésben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Még mennyi projektet veszít el Eger? – ezt a kérdést Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok tette fel hivatalos közösségi oldalán néhány napja. A bejegyzést úgy folytatta: Eger szégyenfoltja marad a meghiúsult Egrix-Egál projekt.

– Felelőse nincs, miért is lenne? Bízom benne, hogy itt legalább Egerben előbb vagy utóbb utoléri a felelősségre vonás a mulasztókat. Sajnos az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, de nem maradhat következmények nélkül semmi.  Annak idején, amikor az Egységben a Városért Egyesület mögé felsorakoztak a képviselőjelöltek, köztük a jelenlegi városvezetés is, ott volt az a szándék, hogy ki fogjuk vizsgálni az előző városvezetés visszaéléseit. Túlárazott beruházások sorozata adhatott volna alapot ezek megvizsgálására. Mit csinál a jelenlegi városvezetés? Ugyan azt! Túlárazott Lenkey ház projekt, 400 millió! Tényleg? Mi történt a kivizsgálásokkal? Semmi. Városunk első embere a covid idején elrendelt vészhelyzet alatt, egyszemélyben, mindenki tudta nélkül megszűntette a fideszes városvezetés visszaéléseit kivizsgáló bizottságot. Akkor ezt tekinthetjük Eger érdekének? Ez így utólag arra ad magyarázatot, hogy polgármesterünk a kéz kezet mos politikát folytat a kormányon lévőkkel, illetve a NER vállalkozóival közvetetten, és így marad el a felelősségre vonás, ha az a Fideszhez köthető. Besegít nekik egy kicsit. – fogalmazott Mirkóczki Zita.

– Abban az esetben, ha saját felelősségüket kell elhárítani, rögtön másokra mutogatnak, hírbe hoznak. Hogyan kommunikálta a polgármester az elbukott projektet? Hiába a kézzel fogható államkincstári irat és a minisztériumi levél amelyek súlyos hiányosságokra, semmit tevéssel eltelt időre mutatnak rá az Egrix-Egál projekt kapcsán, amelyben felelősnek az önkormányzatot és a városvezetést tartják, városunk első embere a facebook oldalán az alábbiakat írja: „2022-ben az Egri Városfejlesztési Kft. banánhéj-koalíció részéről kinevezett „kanapé tolvaj volt ügyvezetője által benyújtott szakmailag megalapozatlan műszaki tartalom módosítását a Magyar Államkincstár elutasította” Ez az állítás tartalmában egy nagy mellébeszélés, hogy a műszaki tartalom módosítása miatt utasították el. Annak valós tényét már rest volt leírni, hogy miért is utasították el? A lényeg, hogy hangsúlyozva legyen a banánhéj-koalíció amin remélem el fog csúszni, ha már ennyit emlegeti csak azért, hogy érezze, milyen sikamlós alatta a talaj  - és a kanapé tolvaj, hogy legyen kit hírbe hozni. Saját, illetve a városvezetés felelősségéről egy szót sem írt. – folytatta gondolatait Mirkóczki Zita.

Felidézte, a közgyűlésen, feltette a kérdést, hogy ki a felelős a 46 hónap semmitevésért erre Mirkóczki Ádám azt mondta:  „ 2020-ban te voltál a felelőse”.

–  Igen valóban arra a 4 hónapra, amíg törvénysértően el nem távolított az alpolgármesteri pozícióból. De most már 2023-at írunk!  Ezek azok a politikusok, akik a népszerűségüket gyűlöletkeltéssel, mások mocskolásával, besározásával építik fel. Ezen a „szitán” csak azok az emberek látnak át, akik értékítéletüket nem vesztették még el, tisztában vannak a populizmus árnyoldalával és a tényekkel.

Mindenki felteheti a kérdést magában, hogy milyen ember lehet az, aki nem tudja kimondani, „emberek hibáztam, én vagyok a felelős”.– olvasható a posztban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában