Elúszott

2023.07.04. 18:00

Nem lesz semmi az Egrix és a Vitkovics felújításából

Mirkóczki Zita szerint a késedelem miatt bukja a projektet a város.

Sz. M. L.

Átcsoportosítanák a pénzt, amit a terület rendezésére költöttek volna

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Vitkovics ház, Egrix-Egal környékére 2016-ban nyert TOP pályázat néhány hónapja beadott módosítási kérelmét a kincstár a jelentős késedelemre hivatkozással elutasította – lényegében azt kifogásolva, hogy 3 és fél évig miért nem történt semmi a területen. Ezzel Eger elvesztett 550 millió forintot, és annak az esélyét, hogy ez a mára botrányosan kinéző környék végre megújulhasson, és új funkciót kapjon. Azok a fiatalok, akik eddig reménykedtek abban, hogy az előző városvezetés által bezárt szabadidős és szórakozási lehetőségek helyén majd új létesítményeket kapnak, ismét csalódhattak – írta közösségi oldalán Mirkóczki Zita (MSZP) tanácsnok.

– Jómagam és más képviselők is másfél-2 éve rendszeresen szóvá tettük a közgyűlésen, hogy nem halad a korábban megnyert pályázatok megvalósítása. Válaszul a polgármester részéről az „ej, ráérünk arra még” válaszokat kaptuk, vagy hallgathattuk az aljegyző stand-up kamuzásait. Ez év tavaszán egy előterjesztés keretében még egy utolsó kísérletet tettem ennek a kulturális projektnek a megmentésére, de a városvezetés részéről csak a gáncsoskodás és az ellendrukkerkedés volt a válasz. A polgármester pedig csak a korábban leszerepelt és lemondott ügyvezető kanapéjával foglalkozott a Városfejlesztési kft. által menedzselt projektek helyett. Mondhatjuk úgyis, hogy a városvezetés hetekig rugózhatott a kanapén, miközben a város elvesztett 550 millió forintot. Az egriek pedig majd eldönthetik, hogy ez megérte-e nekik – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában