Felsőváros Csillaga

2023.07.06. 18:15

Ők hárman jelöltek a Felsőváros Csillaga díjra

Július 19-ig lehet szavazni.

Molnár Helga

Hamarosan benépesül a Nemzedékek Tere a Felsőváros Ünnepén

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Idén lesz Felsőváros Ünnepe, s ezen belül megválasztják a városrész csillagát. Mostanra már kiderült, ki az a három jelölt, akire bárki szavazhat. A Felsőváros Csillaga Közösségi díjra olyan emberek jelölhetők, akik felsővárosi kötődésűek, civil, közösségi vagy művészi munkájuk, szakmai sikereik, életvezetésük, a városrész érdekében végzett önkéntes, magas minőségű tevékenységük, aktivitásuk, önzetlenségük révén példaként állhatnak az itt élők előtt. Akiknek több éves munkája méltóvá vált a közösség és a nyilvánosság előtti elismerésre, ezzel hozzájárulnak a városrész imázsának emeléséhez.

A jelöltekre szavazni lehet, a díjat a legtöbb szavazatot kapott nyeri el. A civil kezdeményezéssel létrehozott díjat és a hagyományos faültetést, az egri Zöldpanel Egyesület támogatja.

Lehet szavazni Radics Istvánnéra, ő a ’80-as években kapcsolódott be a város civil közösségi életébe, családi érintettsége okán. Kisebbik lánya Down-szindrómával született, így szülőként csatlakozott az ÉFOÉSZ Heves Megyei szervezetéhez, és kulturális és szabadidős programok szervezésében vállalt önkéntes munkát. 2001-től a Szervezet megyei elnökeként tevékenykedik, harmadik ciklusban tagja az ÉFOÉSZ országos elnökségének. Az egyesület szemléletformáló, integrált rendezvényei ismertek és elismertek az egriek körében, így az „Add a kezed, mert együtt kerek a világ!” elnevezésű rendezvény, amelynek helyszínül két alkalommal is a Felsővárost – a Nemzedékek terét választották. Az itt működő Zöldpanel Egyesület Egészség Napjára szóló meghívását elfogadva bővült az Esély Nap programmal a szeptemberi esemény, ahol kedvező tapasztalatokat és helyi ismertséget szereztek. A Felsőváros Csillagai – „Közösen a közösségért” városi konzorciumi pályázatban való közreműködésük megerősítette a városrészhez kapcsolódásukat. Radics Istvánné napi rendszerességgel jár a Felsővárosba, ahol személyes kapcsolatot tart a városrészben élő értelmi fogyatékos gyermeket nevelő szülőtársakkal. A közjóért vállalt és végzett munkáját mindig örömmel, jó közösségi környezetben, elkötelezetten végzi, szívesen kapcsolódik a jó ügyek szolgálatához.

Kéri Sándor is jelölt. 1953. május 27-én született Jászfényszarun, Szolnok megyében. 1978-ban került Egerbe, 1979-től felsővárosi lakos. Tagja lett a Vándorlók Baráti Körének, és általuk kapcsolódott be a város civil életébe: először a rendezvények állomásain, majd később fotósként. Az Felsőváros kulturális, közösség teremtő, nevelő eseményein rendszeresen részt vesz, s fotóival dokumentálja a történéseket. Igyekszik fotóival bemutatni az itt található természetiszépségeket is. Részt vesz a LISZI közösségformáló rendezvényein, Mikulás délutánokon, Luca napon, nyársaláson, koncerteken, ünnepségeken, koszorúzásokon és megemlékezések. 2018-ban az Egri Civil Kerekasztal az “Év Civil Támogatója 2018″ címet adományozta számára. 2019-ben a ” Közösségben Eger turizmusáért ” programban vett részt, mint önkéntes segítő. Szeretné úgy végig követni az eseményeket, hogy fotói révén egyre többen kapjanak kedvet ahhoz, hogy aktív résztvevői legyenek a Felsőváros közösségének.

A harmadik jelölt dr. Nagy Zoltán, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, egyetemi docense. Zenei tanulmányait az Eszterházy Károly Főiskolán, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a UKF Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen végezte. Aktív közreműködője Eger és a régió zenei életének, zongorakíséretek, szóló szereplések és hallgatók felkészítésének formájában. A városban jól ismert zenepedagógusi tevékenysége. 1998 óta az Eszterházy Károly Főiskola tanára, 2013–tól az intézmény docense. Az Egyetem zenei együtteseinek művészeti vezetője, melyekkel számos hazai és külföldi zenei versenyek helyezettje és fesztiválok résztvevője. A fellépések sorában a legjelentősebbek az Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Ausztriában, Szerbiában, Franciaországban, Olaszországban, Tunéziában, és Marokkóban való szereplések. Dr. Nagy Zoltán, az egri Gárdonyi Géza Színház zenei vezetője és karmestereként, eddig több mint 1200 esten közreműködött zongoristaként, vagy a zenekar élén. A Felsővárosban is jól ismert személyiség, 17 évig élt a városrészben.

Voksolni egyszer lehet július 19-ig online felületen, vagy szavazólapon, személyesen a Lakossági Információs és Szolgáltató Irodában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában