Lelesz Feszt

2023.07.16. 14:00

Régi-új színteret avattak a Lelesz Feszt keretében

Szombaton kezdődött és vasárnap este ér véget Tarnaleleszen a helyben élők legnépszerűbb nyári programja, a Lelesz Feszt.

Barta Katalin

Rákóczi Péter karnagyról nevezték el a közösségi színteret

Forrás: Horváth László/Facebook

A tarnalelesziek kedvelt nyári fesztiváljára, a Lelesz Fesztre hetekig készültek a helyiek. Szombat délutánra minden készen állt a vasárnap estig tartó színes rendezvényre. Szombaton délután az ünnepélyes megnyitón Kovács Béla polgármester jelentette be, hogy a helyi művelődési ház mostantól a Rákóczi Péter Közösségi Színtér nevet veszi fel. A helyiek nagyra becsült korábbi zenetanáráról emléktábla is készült az  alkalomra, amelyet szintén felavattak. A névadó rengeteget tett azért, hogy a helyi fiatalok számára a zenén keresztül nyíljon meg a világ. Nevéhez fűződik a több évztizedes múlttal rendelkező, helyi ifúsági fúvós zenekar megalapítása. Neki köszönhető, hogy a helyben élő, hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok kezébe hangszer került, s hogy az egyesülethez csatlakozva számos sikerélményhez jutottak úgy, hogy közben színvonalasan szórakoztatták a helyben és a környéken élőket. Külföldön is számos sikert arattak koncertjeikkel.  

Rákóczi Péter neve fogalommá vált a faluban. Az odaadó zenetanár generációknak nyújtott maradandó élményt a közös zenélés öröméről. Az ünnepségen jelen volt az özvegye, a család tagjai és tisztelői, s az idei falunapra meghívott külföldi testvérdelegációk képviselői is.

A nap további részében fellépett az Ezüstvirág Nyugdíjas Klub, a helyi fiatal muzsikusokból verbuválódott Vándorland  Zenekar, majd a Rákóczi Péter Ifjúsági Fúvószenekar adott koncertet. E napon a gyerekeknek is számos programmal készültek. Légvárak, habparti, körhinta várta őket.

A vendégeknek szánt töltött káposztát a helyi idősotthon lakói készítették el. 

Az esti órákban Kabai Alex adott koncertet, majd a Bombo mulatós formáció szórakoztatta a közönséget. 

Vasárnap újabb meglepetéssel készülnek a szervezők. A tervek szerint öt órától az SRA táncstúdió produkciójában gyönyörködhetnek a helyiek. Az L.L. Junior által alapított stúdió növendékei - ózdi, pétervásárai és tarnaleleszi gyerekek -  lépnek közösen színpadra. Este hattól Kökény Attila koncertezik.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában