Kacsaúsztatás

2023.07.09. 07:20

Speciális hintáért úsznak az idén a Rotary Klub kacsái az Eger-patakban

Hagyományokhoz híven idén is megrendezik.

Dr. Szalay Zoltán

Idén is megtartják a népszerű kacsapartyt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az idén augusztus 20-án is különleges attrakciót rendez az egri Rotary Klub az Eger-patakban, ahol a hagyományhoz híven megtartják a Kacsa Party nevű jótékonysági eseményt – közölte portálunkkal dr. Sipos Mihályné, a szervezet sajtóreferense. Mint kifejtette, a megelőző színes programokat követően 3000 sorszámozott kicsi műanyag kacsa úszik majd az Eger-patakban. A háromezer kiskacsához tartozik ugyanolyan sorszámú adományjegy, amely 500 forint adományt jelent. Erre a pár órára, amíg tart a verseny, ezen jelképes adományért örökbe lehet fogadni azokat. A célba éréskor az első 20-30 kacsa nyereményben részesül. Eddig értékes kerékpár volt a nemes célú versengés első díja. 

Az elmúlt években a befolyt adományokból négy óvodában építettek sószobát a kicsik egészsége megóvása céljából. A klub ezúttal a többszörösen fogyatékos gyermekek megsegítését tűzte ki célul. A Szalaparti Iskolának speciális hintát vásárolnának, amibe kerekesszékkel is be lehet tolni a gyerekeket. A Mlinkó István Iskola hallás-látássérült tanulóinak a biztonságos közlekedés elsajátítására kerékpárt, egyéb hallást-látást javító eszközöket vesznek. Kérik, aki teheti, segítsen a rászoruló gyerekeken. Kacsajegyek kaphatók, érdeklődni a +36-20/317-1818-as telefonszámon, a [email protected] e-mail-címen lehet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában