Varázslat

2023.07.13. 09:31

Szülei halálra ítélték, a Mályi Madármentők csodát tettek a kisgólyával + videó

Fészekből kidobott, sebesült kis gólyából varázsoltak szépséges gólyafit a Mályi Madármentők.

Fekete-Vadászi Erika

A fészekből kidobott kis gólya

Forrás: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue

A vármegyénkhez közeli mezőkeresztesi gólyafészekből július 5-én dobták ki a szülők az egyik fiókájukat, aki később kelt ki, mint a testvérei, emiatt kissé elmaradt a fejlődésben a kevés táplálék miatt, ezért nemes egyszerűséggel kidobták, osztották meg a Madármentő Állomás Mályi Facebook oldalán

– Nyaki sérülésekkel vettük át, sebeit elláttuk, és most már egy aktív, állandóan kelepelő kis gólyácska lett belőle. Nem volt életképtelen, csak később kelt ki, mint a többi. Azóta eltelt egy hónap, és hatalmasat nőtt. Teljesen egészséges gólyafi lett belőle, lassan már a szárnyait próbálgatja. Ennyit az életképtelen fiókákról...  – jegyezték meg. 

A videón is látszik, milyen apró volt, sebekkel tarkítva, most pedig a Mályi Madármentőknek hála mintha varázslat történt volna vele: nagyra nőtt, szép lett, és úgy tűnik, remekül érzi magát. 

Nem érdemes azzal nyugtatni magunkat, hogy ez így rendben van. A természetes szelekció kérdését már korábban tisztába tették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában