Csodás látvány

2023.07.06. 19:00

Virágba borult az egri egyetem botanikus kertje + fotók

Megkezdődött a legszebb virágzási időszak. A botanikus kertben éppen most nyílik számos virágunk, legyen szó a hazai flóra képviselőkről vagy távoli tájakról származó fajokról.

Heol.hu

A következő fotókat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hivatalos oldalán tette közzé:

 

A magyarföldi husáng (Ferula sadleriana) vagy a tarka nőszirom (Iris variegata) – a mészkősziklás vegetáció ritka növényei. Virágozni kezdett az Év vadvirága – a borzas len (Linum hirsutum), ami szép nagy kék virágaival díszíti a hazai sztyepréteket.

 

A hazai száraz gyepek további virágait képviseli például a zászlós csüdfű (Astragalus onobrychys), a magas istác (Armeria elongata) vagy a fehér tisztesfű (Stachys germanica).

 

A kertben a mediterrán vidékről származó zörgővirágot (Catananche caerulea) is láthatjuk. Hatalmas virágzásba borult a kert legnagyobb lágyszárú növénye, a szívlevelű tátorján (Crambe cordifolia).

 

A dísznövények között szépen nyílnak a gyűszűvirágok (Digitalis spp.), harangvirágok (Campanula spp.), kaukázusi ördögszem (Scabiosa caucasica), pettyegetett lizinka (Lysimachia punctata) vagy a kokárdavirág (Gaillardia grandiflora).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában