Jótékonysági futás

2023.08.11. 20:30

A recski beteg kisfiú gyógyulásáért gyűjti a kilométereket egy erdélyi származású futó is

Nádudvari Péter után Vigh Ferenc kezdett el futni a recski daganatos kisfiúért.

Molnár Helga

,,Mivel én is futó vagyok, így én is belevágtam eme önzetlen cselekedetbe"

Forrás: Vigh Ferenc

Vigh Ferenc jelenleg Nagyfügeden él, s onnan értesült a recski Marci harcáról, aki agydaganattal küzd. Portálunknak írt levelében azt írta, szeretné, ha mindenki egy perce megállna, és elgondolkodna, hogy ez a kisember miken megy és ment keresztül az eddigi életében.
– Van egy öt éves kis srác Marcika, aki sajnos agydaganattal küzd. Ennek a kezelése Németországban van és az összeg kétmillió forint, amit jómagam és még egy jó pár jó szándékú ember elkezdett összegyűjteni futással. Én Nádudvari Péter révén hallottam erről a dologról, és azt, hogy ő a futott kilométereit eladja, és az így összegyűlt összegyűlt összeggel támogatja Marcikát. Mivel én is futó vagyok, így én is belevágtam eme önzetlen cselekedetbe. Hiszem hogy van nagyon sok ismerősöm, akik tudnak és akarnak adakozni, hogy sikerüljön minél hamarabb összegyűjteni a pénzt a kezelésre – fogalmazott levelében.

A 47 éves, erdélyi származású férfi Marosvásárhelyen született. Jelenleg Nagyfügeden él a párjával.
– A futást öt évvel ezelőtt kezdtem el életmódváltás miatt egy nagyon jó barátom unszolására. Ez a sport azóta szerelem lett, egyszerűen nem tudom megunni. Kezdetben rövid távokat futottam, három éve pedig elkezdtem ultratávokat is teljesíteni, amelyek szerintem mély önismeretet adnak az embernek, és lelki megtisztulást nyújtanak. Marcika esetére Nádudvari Péter kezdeményezése hívta fel a figyelmem. Úgy gondolom, jó, hogy van egy ember, aki önzetlenül tud tenni egy olyan dolgot, amivel segíthet megteremteni a kisfiú következő kezelésének az árát. Én is úgy döntöttem, hogy Marcika mellé állok, mert a futásom hozzásegítheti a kisfiút a gyógyuláshoz.  Hiszem, hogy meglesz az eredménye a jó szándékú emberek akaratának – írta.

A kilométerek ára ezer forint. Az adománygyűjtés célösszege: 250 ezer forint. Tehát, aki 1 kilométert fogad örökbe, azt ezer forint/kilométerért teheti meg, természetesen egy ember tetszőleges számú kilométert is megvásárolhat, sőt bátran fizethet a kilométerekért magasabb árat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában