Horgászat

2023.08.14. 08:30

A Szűcsi Völgy tónál fogott óriáshalakat a televíziós

Egyéni rekordjait döntötte meg a fogásokkal Szűcsiben.

Molnár Helga

Óriáshalak akadtak horogra

Forrás: Fishing and Hunting

The Fishing & Hunting televíziós csatorna munkatársa a Szűcsi Völgyi bányatónál járt, s az ottani fogásairól mesélt a televízió honlapján. 
– Nem telt el egészen fél óra és a lebegő csalival szerelt szerkón füstölős kapás jelentkezett. Akasztás után csónakba pattantunk és elindultunk a hal felé. Amikor felvettem vele a kontaktot már éreztem, hogy jó hallal van dolgom hiszen ekkora súlyt még nem éreztem a horog végén. Ezután kezdődött csak az igazi harc, amikor a kristálytiszta vízben lévő amur megmutatta igazi erejét! Egy közel 20 perces fárasztás után sikerült szákba terelni életem eddigi legnagyobb amurját, 19,80 kilogramm volt. Nagy volt az öröm, egy gyönyörű hibátlan torpedót foghattam a kezeimben. A parton egy gyors fotó után el is tűnt a bányató mélységében – írta.

Ezt pár óra várakozás követte. Elmesélte, hogy csónakba szálltak és elindultak a mély víz felé.
– Miután a hal fölé értünk éreztem, hogy ez a hal más. Nem voltak őrült fejrázásai és hirtelen kitörések sem jellemezték. Egy lassú, de erőteljes nagy halat éreztem. Mikor felbukkant láttam, hogy egy hatalmas tükörponty az ellenfelem. Azt gondoltam magamban: ez talán még nagyobb lesz, mint az amur. Partra segítettük, majd óvatosan belehelyeztük a mérlegelőbe, a közel 23 kilogrammos sötét tónusú igazi monstrum tükörpontyot. Nem hittem a szememnek, egy nap alatt kétszer döntöttem meg egyéni rekordjaimat – részletezte.

Végül a reggeli órákban is sikere lett, egy 18 kilogramm körüli gyönyörű szép, hibátlan tőponty ébresztette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában