Kihívás

2023.08.12. 16:00

A Tisza-tó nagykövete is átevezte a tavat + videó

Az úszók és az evezősök külön útvonalon idultak el.

Heol.hu

Rengetegen vállalkoztak a tó átúszására

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség/Facebook

Szombaton rendezték a Tisza-tó átúszást és átevezést az abádszalóki öbölből. Korábban már írtuk, hogy az átevezők bármilyen kézzel hajtható vízi járművel – kajak, kenu, SUP, sárkányhajó – a strandtól indulva, egy kiskörei fordulóval ugyanoda visszaérve 8 kilométert teljesítettek. Akik inkább az úszást választották, 3,6 kilométert tettek meg az Abádi-öbölben. Fontos, hogy a két útvonal nem keresztezte egymást és akár mindkét kihívást is teljesíthették a résztvevők.

- Néhány fotó a reggeli rajtokról, az úszókat Miklósa Erika, operaénekesnő, a Tisza-tó nagykövete indította el, aki ezután hajóba ült és Hubai Imrével, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnökével át is evezte a tavat - közölte közösségi oldalán a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

Miklósa Erika, tisza-tó átevezés és átúszás
Miklósa Erika indította a versenyt és ő is átevezte a tavat.
Forrás: Magyar Kajak-Kenu szövetség/Facebook

Miklósa Erikát idén az 50 éves Tisza-tó nagykövetévé választották. 

– Minden azt mondatja, hogy már örökké a Tisza-tó barátja maradok, ami megőrzi vadságát és ártatlanságát – fogalmazott korábbi cikkünkben

A nagykövet rendszeresen jár a Tisza-tóhoz, otthon érzi magát a partján.

- Elindult a Tisza-tó átúszás. Nyugodt vízfelületen, verőfényes napsütésben indult a verseny - adta hírül az Élményfalu Sarud, a Tisza-tó Aktív- és Ökoturisztikai Központja nevű Facebook-oldal.

- A SarudSzerető Hajósok már elfoglalták a helyüket az úszófolyosó szélén, hogy frissítőt és pihenőhelyet biztosítsanak a megfáradt résztvevőknek! - tették hozzá.

- Igyekszünk aktív támogatói lenni a Tisza-tavi eseményeknek. Így ma 8 baráti hajóval Sarudról, Tiszaderzsről, Abádszalókról és Miskolcról jöttünk a Tisza-tó Átúszás biztosítására - fogalmaztak egy másik bejegyzésben.

Az átevezés rajtját megelőző pillanatokról az I Love Tisza-tó  tett közzé egy videót:

Az átúszás pillanatairól pedig képeket is megosztottak:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában