Patakparti Kacsaparti

2023.08.20. 19:10

Besárgult az Eger-patak a nemzeti ünnepünkön + videó, fotók

Újra versenyeztek a gumikacsák az Eger-patakban a helyi Rotary Club szervezésében. Ismét jótékony célt szolgált a megmérettetés.

Fekete-Vadászi Erika

Közel háromezer gumikacsa versenyzett

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ismét megtartották a Patakparti Kacsapartit, az Egri Rotary Clubnak köszönhetően.

Már vasárnap délelőttre zenés-táncos kísérő programokat szerveztek, a legnagyobb attrakció azonban délután következett, amikor is az egri kórház hídjától közel háromezer napszemüveges gumikacsa startolt el. Rengeteg néző kísért végig az útjukat, szurkoltak nekik - és sokan talán irigykedtek is, hogy a forróságban a sárga kis állatok a vízben hűsölhettek -, hiszen az első harminc leggyorsabb "szárnyas" örökbefogadója értékes nyereményekre számíthatott. Gál Tibor borai, kenyérpirító, görkorcsolya, valamint kalandpark belépő és varázslókészlet is szerepelt a díjak között, a leggyorsabb kiskacsa tulajdonosa pedig egy kerékpárral lett gazdagabb. 

Nem csak a nyereményeső miatt volt azonban érdemes benevezni a versenybe. 

Rengetegen látogattak el szurkolni a kacsáknak
Rengetegen látogattak el szurkolni a kacsáknak
Forrás:   Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Rotary Club Eger tájékoztatásából ugyanis kiderült, a kacsajegyekkel ismét nemes célt lehetett támogatni: értelmi sérült, halmozottan fogyatékos, autista, valamint hallássérült és beszédfogyatékos gyermekek részére szólt az idei akció, és a támogatói jegyekből befolyt összegből kerekesszékes hintát telepítenek majd számukra, illetve kerékpárokat vásárolnak.

Dr. Dávid Mária, a club elnöke elmondta, nagyon hálásak a sok támogatásért, s megígérte, az összegyűjtött pénzből megvásárolt dolgokról be is számolnak majd a nagyközönségnek. Külön megköszönte az Agria Speciális Mentők munkáját, akik végig kísérték a versenyt, és ügyeltek a biztonságra. 

Mindegyik kacsa megmenekült
Mindegyik kacsa megmenekült
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Aki amiatt aggódna, hogy szennyezték a patak vizét, az megnyugodhat. A gumikacsáknak esélyük sem volt átjutni a többlépcsős kordonokon, amiket a cél után állítottak fel a szervezők. Minden példányt kihalásztak, hogy jövőre újra találkozhassunk velünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában