Látványosság

2023.08.29. 12:24

Csodás panorámát ígér a Tisza-tó legújabb kilátója + videók

Tiszavalktól néhány száz méterre áll a legújabb kilátó, aminek a tetejéről a Tisza-tavi madárrezervátum egy részét is belátni.

Heol.hu

Új kilátót avattak a Tisza-tónál

Forrás: ilovetiszato.hu

Mint portálunkon már írtunk róla, új kilátó gazdagítja a Tisza-tó kínálatát. A tiszavalki Szivárvány Kikötőből körülbelül 800 méterre lehet megközelíteni a 12 méter magas kilátót, aminek az építése még tavasszal kezdődött meg. A kétszintes kilátó tetejéről az Apota nevű területet, valamint a Liliomos-öblöt lehet belátni és akinek szerencséje van, annak a madárrezervátum legcsodásabb madarai is megmutatják magukat - írja az I Love Tisza-tó nevű oldal.

A kilátó a nyár, de nem a Tisza-tavi szezon végére készült el: augusztus 19-én adták át és hivatalosan mostantól látogatható, noha korábban néhány vízitúrázó már felfedezte a nádas között - írják.

A Tisza-tavi vízről megközelíthető kilátók

Az elmúlt két évben három vízről megközelíthető kilátó is épült a Tisza-tavon: a Bölömbika kilátót Sarud környékén, a Fattyúszerkő kilátót Poroszló környékén, míg a Küszvágó csér nevű kilátót Tiszafüred környékén lehet megtalálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában