Programajánló

2023.08.24. 19:55

Denevérek Éjszakája, Párnafesztivál, finom ételek és zene várja a kikapcsolódásra vágyókat Hevesben a hétvégén

Összegyűjtöttük a hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni. Lesz Állatkertek Éjszakája, Denevérek Éjszakája, borkóstolás, zene, falunapok.

Heol.hu

A mátraderecskei párnafesztivál tavaly is kiváló hangulatban telt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Augusztus 25., péntek

Eger: 18 órától a Márai Központban a tartják a XXV. Zenés Parádét, az Egri Majorette Egyesület showműsorát a Szihalmi Fúvósok közreműködésével. A rendezvényen 200 fellépő (3 évestől a felnőtt korosztályig) látványos programját tekinthetik meg az érdeklődők. Részletekért keresse az esemény Facebook-oldalát.

Hatvan: 17 órától kezdődik a Szubkultúrák lenyomatában című rendezvény az Ady Endre Könyvtárban, ahol előbb kiállítás nyílik az 1990-es évek hatvani könnyűzenei programjairól, de beszélgetések is lesznek a korszak meghatározó zenészeivel, majd 18 órakor egy új helyi zenekar mutatkozik be a könyvtár melletti sétányon. 

Szihalom: Nyárbúcsúztató vetélkedőt szervez pénteken 15 órától a szihalmi Játékközpont a Kemencés udvarba. Vidám, klasszikus vetélkedőkkel várják az érdeklődőket. Lesz egyebek között kötélhúzó és lekvároskenyér-evő verseny is, valamint magyar nevezetességekből kirakózás. Nyereményeső is várható, ugyanis negyedóránként tombolahúzás lesz. A programot a Szihalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület támogatásának köszönhetően fergeteges habpartival zárják. 

Abasár: Az Uránia Nemzeti Filmszínház országjáró programjának egyik helyszíne lesz Abasár. Pénteken 21 órától a Vadlovak – Hortobágyi mese című filmet vetítik szabadtéren, a Saári Közösségi Ház udvarán. 

Poroszló: a Tisza-tavi Ökocentrum hosszabbított nyitva tartással, állati programokkal várja látogatóit az Állatkertek Éjszakáján. Poroszlón egzotikus hüllőkkel találkozhatnak az érdeklődők, Ember a vízben címmel látványos búvármerülést figyelhetnek meg az Óriásakvárium alagútjából, naplemente csónaktúrára is lehetőség lesz, valamint LED zsonglőr bemutató is szórakoztatja majd a látogatókat! 19 órától 22 óráig tartanak nyitva, a pénztár 21 óráig.

állatkertek éjszakája, poroszló
Forrás: programturizmus.hu

Augusztus 26., szombat

Verpelét: a Bor és Nóta Ünnepét a verpeléti kastélykertben rendezik meg. A 9 órási megnyitó után hagyományőrző csoportok műsora következik, 14 óra 30-tól borlovagrend-avatást tartanak, majd 2-től kezdetét veszi a szüreti felvonulás. A főzőverseny nyerteseit ezután hirdetik ki, majd 5 órától lesz a „10 éves a város” ünnepi köszöntő, ami után nótaesten mulathatnak az érdeklődők. Az estét a Gond Music Band produkciója zárja, 21 órától slágerkavalkáddal készülnek. Egész nap kézművesvásár, büfé és édességárusok lesznek a helyszínen. 

Nagyvisnyó: 9 órától a Ligeti út közelében rendezik a Nagyvasak Harca – márkafüggetlen túraenduro challenget, lesz motorbemutató, élménymotorozás, este Hell Diver-koncert. Az eseményre még nevezőket is várnak.

Felsőtárkány:

  • 17 órától 23 óráig tartják a Denevérek Éjszakáját a Nyugati Kapu Oktató-és Látogatóközpontban. 17 órától a denevéreket ismerhetik meg az érdeklődők egy előadás során, majd 18 órától kézműveskedésre lesz lehetőség, és 19 órától lehet a denevéreket megfigyelni hálózással, hangdetektorral és hőkamerával. 
  • 18 órától a tóparton Szinetár Dóra ad koncertet Csinálom a Fesztivált! címmel. Olyan slágerek is elhangzanak, mint a Boldogság, gyere haza, Holnap hajnalig, vagy a Zene nélkül mit érek én?. Részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

Mátraderecske: tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Palóc Párnafesztivált, amellyel a helyi hagyományokat és a jókedvet hivatottak a helyiek megőrizni. A esemény a mátraderecskei Népművészeti Házban veszi kezdetét délelőtt 10 órakor. A délelőtti órákban már ételeket is kezdenek készíteni, amikkel az odalátogató érdeklődőket kívánják meglepni azok, akik a hagyományos palóc ételekből szeretnének kóstolót adni a turistáknak és a helyieknek.

Délután 2 órától népviseletbe öltözött asszonyok és gyermekek fognak felvonulni, ezzel bemutatva a helyi kultúra sokszínűségét és páratlanságát. 3 órától néptáncosok is fellépnek, ezt követően Forgó Gábor polgármester mond beszédet. Este 6 órától könnyűzenei programokon és koncerteken is részt lehet venni, hiszen a rendezvényen fellép a ReBoAnZsó és az Aposztréfa, majd este nyolc órától az Irigy Hónaljmirigy is színpadra lép.

Atkár: falunapot tartanak több helyszínen sport-és gyerekprogramokkal, kulturális műsorral, koncerttel. Sztárfellépő: Bereczki Zoltán. A programok a délután 3 órakor kezdődő Megye II.-es focimeccsel kezdődnek.

atkári falunap
Forrás: programturizmus.hu

Boldog: Paprikafesztivált tartanak a Sportpályán. A programok 12 óra 30 perckor kezdődnek örömtánccal, lesz tánc- sport- és rendőrségi bemutató, mesemondás, este 9 órától tűzijáték, majd disco.

Este Desperado és Timi-koncert, Lagzi Laci fellépése, valamint zárásként tűzijáték szórakoztatja a nagyérdeműt.

boldog paprikafesztivál, jó plakát
Forrás: Püspökiné Kovács Mária/Facebook

Noszvaj: Szilvanapot tartanak 10 órától délután 4-ig a Noszvaji Kultúpajtában. Megismerkedhetnek a népi hangszerekkel, és a noszvaji népdalkinccsel, a palóc hagyományokkal. A Csűrdöngölő zenekar koncertje színvonalas népzenét ígér. A Galagonya bábszínház előadása várja majd a kisebbeket. A részleteket az esemény Facebook-oldalán is megtekinthetik.

Egerszalók: augusztus 31-ig hétfőtől szombatig menetrend szerint közlekedik a Tücsökbusz. 9, 10, 11 órakor és 14, 15, 16 órakor indul. Indulás mindig a turisztikai iroda udvaráról, a menetidő 35 perc, a végállomás a Barlanglakásoknál van (Sáfrány u. vége), de ha kérik, vissza tudnak jönni a kiindulási helyre is. Fel- és leszállási lehetőség van a Nosztalgia Fürdő parkolójában, ide óra 15 perckor érkezik a járat. Felszállás csak a szabad helyek függvényében lehetséges!

Augusztus 27., vasárnap

Eger: Nyílt napot tart a István Pince és Nemzeti Bormúzeum. 18 órától ingyenes idegenvezetés, amelynek során során izgalmas történeteket tudhatunk meg a pincéről és a muzeális borokról, és meghívnak vagy egy pohár borra is. Az ingyenes eseményre regisztrálni szükséges, amelyet ezen a linken lehet megtenni. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán található.

Egész hétvégén

Eger: csütörtöktől vasárnapig visszatér Egerbe a Food Truck Show. A Dobó téren a kiváló ételeket különleges zenék is fűszerezik. Csütörtökön az Anima Sound System lép fel, pénteken a Hungarian Rhapsody és B. Tóth László. A rendezvény csütörtökön délután 4 órától éjfélig, pénteken és szombaton déltől éjfélig, vasárnap déltől este 8 óráig látogatható. A részletekért érdemes felkeresni a rendezvény Facebook-oldalát.

Gyöngyöspata: pénteken és szombaton tartják a Vulkanius Borok Fesztiválját. A rendezvényt pénteken 17 órakor nyitják meg a Rendezvényház dísztermében, ahol a patai borerseny eredményét is kihirdetik. 19 órától egy előadást hallhatnak az érdeklődők a vulkanikus borokról, miközben a Rendezvényház mögött 18 órától az Olivér Grill Crew ételei, 19 órától Kegye János pánsíp művész koncertje, majd 20 óra 30-tól Random Acoustic örömzenélés várja az érdeklődőket. Szombaton 11 órától kezdetét veszi a forgatag; a szervező pincészetek várják a látogatókat pincéjüknél. 11 órától a Hétsoros Pincedombon a patai „házi” borászatok is kitárják pincéjük ajtaját a vendégek előtt, s kínálják őket a nagykereskedelemben nem kapható boraikkal, fantasztikusan finom palóc ételeikkel. Szintén 11 órától Pincepörkölt Főző Fesztivált tartanak. Előtte a Tulipános Házban kell nevezni 10 órától, vagy ha az el is marad, a nevezni kívánt ételt oda kell délután egy óra tájt leadni. A zsűri között találhatjuk (elsősorban) Dudás Józsit, a Tulipános tulaját, egykori mesterszakácsot; városunk polgármesterasszonyát, Hevér Lászlónét; valamint a régi Paprika TV-ből jól ismert, ezer szállal Gyöngyöshöz és környékéhez kötődő séfet, Magos Zolit. 21 órától tűzzsonglőr bemutató várja az érdeklődőket a Főnix Tűzzsonglőr Csoport - Miskolc előadásában! (Helyszín: Egykori Tsz. pince teteje) A Lakodáré zenekar mozgásban lesz és mindig máshol jelenik meg a pincesoron, hogy őrületes rezes-bandájával jókedvre hergelje a fesztivál látogatóit. A belépő a fesztivál belépőpontjainál megváltott, logózott fesztiválpohár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában