Tapasztalatok

2023.08.29. 16:52

Drogért képes volt a saját háza ablakát is eladni egy recski szerfogyasztó

Recsken határozott fellépést ígért Nagy Sándor, polgármester a dizájnerdrogok terjesztőivel szemben. Ma az eddigi tapasztalatokról is beszámolt közösségi oldalán.

Barta Katalin

Több hete küzd Nagy Sándor, Recsk polgármestere azért, hogy a településen gátat szabjanak az országosan is sok kárt okozó dizájner drogok terjedésének. Legutóbbi Facebook-bejegyzésében az eddigi tapasztalatokról is beszámolt, amelyek egyhén szólva se biztatóak. Azt írta, az elmúlt pár hét alatt teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy kik terjesztik ezeket az olcsó, butító szereket. - Behatároltam a fogyasztói réteget, valamint sokat próbáltam beszélni az elméjükkel, már ami még megmaradt. A fogyasztók közül kivétel nélkül mindenki tudja, hogy önpusztítást végez, de nem hagyja abba - teszi hozzá. 

A polgármester beszélt a terjesztőkkel is. Elmondásuk szerint már nem forgalmazzák a drogokat, ez azonban alig hihető. A dílereknek nincs munkahelyük, de jobban élnek, mint sokan munkából. Nagy Sándor arról is beszámolt, hogy szinte minden este kint van az érintett részeken. Céltalanul "bóklászó" fiatalok járkálnak az utcán, mint akiket hajt valami, nem engedi pihenni. Más településről is előszeretettel érkeznek Recskre. A község vezetője már ránézésre tudja, kik és honnan jönnek, próbálja elzavarni őket. Volt rá példa, hogy beültette a kisbuszba és elvitte a településről az illetőt.

Azt is hozzáfűzte, hogy mindeközben megállíthatatlan a lopások sorozata, mivel minden áron hozzá kell jutni a szerhez.

- Családok kérik kétségbeesve a segítségemet, mert az értékeiket féltik, hogy valamelyik orgazdánál végzik némi szer ellenében. Van, aki a saját háza ablakát adta el. Nagy Sándor szerint az alig huszonéves generáció drogfüggő tagjai soha sem lesznek hasznos tagjai egy közösségnek. 

Egy terjesztővel többször is beszélgetett és kérte, hogy a terjesztést hagyja abba. Rendőrséget is hívott segítségül, de az illetőnek sikerült megúsznia az eljárást. 

- Láttam és beszéltem személyekkel, akik távozás után elmondták, hogy "anyagért" voltak nála. Egymagam tehetetlennek érzem a sok időt, amit erre fordítok. A terjesztők, fogyasztók a társadalom szempontjából hihetetlen nagy kárt okoznak! Terhet az államnak, terhet a családnak és veszélyt a közösségnek! - fűzte hozzá a polgármester. 

Nagy Sándor véleménye szerint az idevonatkozó törvények semmit sem érnek. Nem lehet alkalmazni azokat és rengeteg joghézag van benne. Nem szeretné, ha az unokái egy zombi társadalomban éljenek. Végül azt ígérte, megnevez minden terjesztőt, hogy minden recski tudja, kiről beszél. 

Végül azzal zárta gondolatait, hogy ez nem helyi probléma. Országos veszéllyel állunk szemben, aminek ellenszere egy szigorú törvény, amely nem engedi kiskapuk használatát! A dolgozói társadalom nem tud ennyi léhűtőt eltartani! - vélte a polgármester.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában