Utcafórum

2023.08.29. 08:29

Kerecsendi utcafórumra várják kedden azokat, akik az olcsó drogok terjedése ellen tennének

Augusztus 29-én este hét órakor Kerecsenden este hétkor a Pataki utcába várják azokat, akiknek elegük van az olcsó drogok terjesztőiből, s azokat is akik elszenvedői a drogfogyasztásnak.

Barta Katalin

772931491

Fotó: Fotos593

Magáncélú kezdeményezésként utcafórumot szervez augusztus 29-én, kedden este hét órakor a Pataki utca 50. szám előtti téren Pusoma Jenő, a Cigányok a Cigányokért Mozgalom vezetője. A találkozó vezérszónoka Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat elnöke lesz. 

A gyűlés célja a közös fellépés a drogterjesztés és - használat ellen. Az est egyben közös demonstráció is a Mi Hazánk Mozgalom által gerjesztett előítélet és a cigány és magyar közösséget szembefordító törekvések ellen. 

Pusoma Jenőtől megtudtuk, békés rendezvényt terveznek és a résztvevőktől kulturált viselkedést várnak el. Arra kár mindenkit, kerülje el a trágár beszédet, mások szidalmazását - polgármester, különféle hatóságok -  és a közösséghez méltatlan viselkedést!

- Hallgassuk végig egymást figyelmesen, mert mindenki véleménye fontos lehet. Józan és méltóságteljes viselkedéssel mutassuk meg, hogy kik vagyunk! - írja Facebook-bejegyzésében.       

A rendezvényünk egyik célja tehát a községben egyre súlyosabb drogterjesztés és - fogyasztás elleni közös fellépés, hiszen a szerhasználat mérgezi az egész település életét, szétrombolja a családokat. A szerhasználók gyakran  csak lopásból tudnak anyagot vásárolni, így az egész település közbiztonsága veszélybe kerül. Közös összefogásra van szükség a jelenség megfékezésére. 

Pusoma Jenő azt is hozzátette, hogy talán a hírekből és az internetről sokan értesültek már arról, hogy a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom Budapesten a napokban az egyik börtön előtt a cigánybűnözés ellen demonstrál, ezzel is ellentétet szítva a lakosság különböző rétegei között.

A demonstráció legfontosabb üzenete, ne engedjük, hogy az előítéltek megosszák a jóakaratú embereket, mert igen, van bűn, de ez nem bőrszín - és származásfüggő. A bűn elítélendő, a bűnöst büntessék érdeme szerint, de ebből senki ne csináljon faji kérdést! - olvasható a felhívásban.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában