Fejlesztés

2023.08.20. 19:00

Épül az esőbeálló az új mátrai túraútvonalon

Megújuk a Kürti híd, épül az új esőbeálló az új tursztikai útvonal egyikén.

Barta Katalin

A Kürti híd acélszerkezete már elkészült Mátraderecskén

Forrás: Mátraderecske Község

Megkezdődött „a Panoráma túrák a Mátra gyógyító kincseinél” elnevezésű új turisztikai projekt kivitelezése, amely három települést, Recsket, Mátraderecskét és Parádot érinti. Mátraderecske belterületét elhagyva a Birsalmás-tetőn a napokban egy esőbeállót építenek, ahol megpihenhet majd a turista, rossz idő esetén pedig védelmet talál a szél és eső elől, s felújítják a Kürti-hidat is. Az utóbbinál az acél tartószerkezet már elkészült, egy hónapon belül a pedig a híd teljes pompájában fog állni. 

Portálunkon beszámoltunk arról, hogy a projekt több túraútvonalon, természeti élményeken keresztül mutatja be az ökotudatos túrázás gyakorlatát, melynek során a térség szemet gyönyörködtető természeti és vízkincseit, népszokásait ismerhetik meg a kirándulók. Az útvonal mentén esőházak, állomásjelző táblák, információs táblák, asztalok, padok, panorámateraszok kerülnek elhelyezésre. Parádon háromszintes kilátó is épül, emellett a legendás Rákóczi-fa állapotmegőrzése érdekében védőház is helyet kap a településen. 

Az új turisztikai fejlesztés száz százalék vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósul meg az ősz folyamán.


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában