Beiskolázás

2023.08.18. 13:40

Erre nagyon figyeljen, ha a gyermeke iskolás!

A gyermekvédelmi kedvezményekre, - pénzbeli támogatás, ingyenes étkezés - érvényes határozat kell. Érdemes még most beszerezni, vagy megújítani, ha lejárt.

Barta Katalin

Számos önkormányzatnál augusztus utolsó hetében fizetik ki a tanévkezdést támogató gyermekvédelmi kedvezményeket. Az érintetteknek érdemes a lakóhelyük szerinti polgármesteri hivatalokban érdeklődni a pénztári napokról. Pétervásárán például augusztus 24-én, csütörtökön 10-től fél 12-ig, illetve fél egytől háromig lehet felvenni az összeget a Közös Polgármesteri Hivatalban.

A szülőknek érdemes tudni, hogy csak jogosult, vagy meghatalmazott részére érvényes személyi igazolvány bemutatásával vehető fel az összeg. Az is lényeges, hogy mivel augusztus hónap végén több rászorulónak is lejár a gyermekvédelmi támogatása, ezért érdemes alaposabban megnézni az erről szóló határozatot. 

Ivádon például külön felhívták a figyelmet arra, hogy ezt a szeptemberi támogatott menzai étkezéshez be kell mutatni. Ha augusztus végén lejár a jogosultság, azt már most kérelmezni kell a helyi hivatalban, hogy minél előbb be tudják vinni Pétervásárárai Közös Hivatalba. 

Ha nincs érvényes határozat, az ingyenes szeptemberi étkezés is ugrik, azaz az első hónapot ki kell fizetni. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában