Rekorddöntés

2023.08.20. 10:00

Hatalmas új rekord: Gyöngyös is kivette a részét a vízipisztolyozás csúcsdöntéséből

Közel 6000-en spriccelték egymást egyszerre az ország 37 strandján.

Szabó István

Gyöngyösön is vidáman zajlott a csúcsdöntés

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Köszönjük, hogy eljöttetek és részt vettetek a rekord felállításában! Magyarországon egyszerre 37 fürdőben közel 6000-en vízipisztolyoztunk egyszerre – olvasható a budapesti Palatinus Gyógy-, Strand - és Hullámfürdő Hivatalos elnevezésű közösségi oldalon. 

Mint arról már beszámoltunk, a Magyar Fürdőszövetség országos vízipisztolyos rekordkísérletet szervezett szombatra. Az ország legnagyobb vízipisztolycsatájával két rekordot kívántak megdönteni: az egy időben a legtöbb fürdőben zajló csata csúcsát, illetve az egyszerre vízipisztolycsatát vívók összlétszámának rekordját. A Magyar Rekord 22 éves történetében szombatig a szigetvári fürdő tartotta a csúcsot 800 résztvevővel. Szombaton mindkét rekord megdőlt.

A Palatinus strand adott helyet az akciót irányító és hitelesítő Magyar Rekord Egyesület koordináló központjának, amellyel minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal volt összekötve. Eredetileg 39 strand jelentkezett a részvételre a csúcstámadásban, de a szombat délelőtti viharos idő miatt két helyszínen elmaradt a vízicsata – az egyik a Hatvan Városi Strandfürdő volt. Gyöngyösön viszont mintegy 30-an járultak hozzá az új, ráadásul kettős rekord felállításához.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában