Rekordkísérlet

2023.08.19. 16:49

Vízipisztolycsata: végül mindenki teljesen elázott Gyöngyösön + fotók

Még nem lehet tudni, sikerült-e megdönteni a szigetvári fürdő rekordját.

Szabó István

Gyöngyösön nem szól bele a vízicsatába az időjárás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Parádés vízipisztolycsata zajlott szombaton a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon, amely a Magyar Fürdőszövetség által szervezett országos rekordkísérlet egyik helyszíne volt. Az ország 39 strandja jelentkezett a felhívásra, hogy egy időben, pontosan 14 órától 15 perces vízicsatát vívjanak az ahhoz kedvet érzők. A szervezők az eseménnyel két rekordot kívántak megdönteni: az egy időben a legtöbb fürdőben zajló csata csúcsát, illetve az egyszerre vízipisztolyozók összlétszámának rekordját. A Magyar Rekordok 22 éves történetében jelenleg a csúcsot 800 résztvevővel a szigetvári fürdő tartja. A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület, mint központi szervező koordinálta, minden egyes helyszín online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal volt összekötve.

Gyöngyösön mintegy harmincan vettek részt az ártalmatlan, vidám csatában, sőt, a nyári hőségben mindenkinek szemmel láthatóan jólesett, hogy csuromvizes lett. Vármegyénkből a gyöngyösi strand mellett a Hatvan Városi Strandfürdő is jelentkezett a rekordkísérletre, de mint közösségi oldalukon szombat dél körül jelezték, a kedvezőtlen időjárás miatt lefújták az eseményt. Az eseményre nevezett több strand közösségi oldalán is az olvasható, hogy a délelőtt bizonytalan, az ország több helyén viharos időjárás után a részvételre bíztatták az érdeklődőket, mert mint közölték, végül a kezdésre kitisztult az idő. Ezzel együtt egyelőre nem tudni, hány helyen tartották meg a vízicsatát. Amint megtudjuk, hogy sikerült-e a rekorddöntés, beszámolunk róla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában