Közvilágítás

2023.08.25. 09:00

Hatvanban a közösségi költségvetésből korszerűsítették a világítást

Hatvanban az idei közösségi költségvetés részeként, a helyiek szavazatai alapján modern utcai led lámpákat üzemeltek be a Vörösmarty téren és a Szabadság úton.

Tari Ottó

Lakossági jelzések szerint a Vörösmarty téren és a Szabadság úton lévő kereszteződésekben nem volt hatékony a közvilágítás, ezért a városvezetés a közösségi költségvetésből korszerűsítette a láthatóság feltételeit.

A jelzett útszakaszokon óvoda és iskola is található, ezért kiemelten fontos, hogy a biztonságos közlekedés feltételei adottak legyenek – hangsúlyozta Kutalik Márta a Hatvani 5. Számú Általános Iskola igazgatója. – A Vörösmarty tér és a Szabadság út sarkánál felszerelt világítótestnek köszönhetően télen, amikor már 4 órakor sötét van, a gyerekek biztonságosabban tudnak közlekedni – mondta.

Az utcai lámpák korszerűsítése során a nagyobb munkájuk a Vörösmarty téren volt a szakembereknek. Az igényeknek megfelelően egy 30 watt teljesítményű, ledes lámpatestet szereltek fel, ám mivel nem volt kiépített hálózat, hálózatfejlesztést is végre kellett hajtaniuk a szakembereknek. Betongyámos faoszlopot állítottak fel, s kifeszítettek egy 30 méteres közvilágítási kábelt is. A Szabadság úton előnyösebb volt a helyzet, mivel a közelben volt egy oszlop, így csak egy lámpatestet kellett rá felhelyezni.

A városvezetés számára kiemelten fontos, hogy a hatvaniak közösen döntsenek a várost érintő fejlesztésekről, erre összesen 100 millió forint áll rendelkezésre a közösségi költségvetés keretein belül – hívta fel a figyelmet Horváth Richárd polgármester. Hozzátette: az állampolgárok javasolnak projekteket, s azok az ajánlások, amik beleférnek a keretbe, azokat megvalósítják. Ennek keretében adják át hamarosan a népkerti Kölyökarénát is.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában