Gombakör

2023.08.07. 20:45

Jó tanácsokat kaphatsz, mit kezdj okosan a begyűjtött gombákkal

Frissen, aszalva, savanyítva is különleges csemege a gyűjtött gomba. Most tanácsokat kaphatsz, hogy hasznosítsd.

Barta Katalin

A szakellenőr szerint ehető, de mi a csudát készítsek belőle? - gyakran teszik fel a kérdést az erdőjáró, gombát gyűjtögető  emberek. A rutinosabbak tudják, mit érdemes frissen főzni, sütni, és miből tanácsosabb aszalni, savanyítani. Most ezekre a kérdésekre bárki választ kaphat, aki ellátogat augusztus 8-án, kedden délután öt órakor az Egri Civil Közösségek Házába

Az Egri GombaKör következő eseményén erről fognak beszélgetni. A gyűjtés alapvető szabályai mellett receptötleteket cserélhetnek, szó lesz közismert fajokról, különlegességekről, ajánanak remek könyveket és kóstoló is készül.
A találkozó második felében pedig a résztvevők által gyűjtött termőtesteket határozzák meg. Az esemény szervezője a Banya-Tanya Alapítvány, a bemutatót Máthé Orsolya szakellenőr fogja tartani.
A részvétel mindenki számára nyitott, belépődíj nincs, de mivel tudást, életidőt teszünk a programba, a közhasznú alapítvány számára adományt köszönettel elfogadnak. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában