Albérletpiac

2023.08.30. 07:49

Júliusban még drágultak az albérletek Egerben is

120-ról 135 ezerre nőtt a kiadó lakások átlagára Egerben egy év alatt.

Molnár Helga

2333606961

Fotó: PawelKacperek

Bár júliusban még dinamikusan emelkedtek az országos és fővárosi lakbérek a KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint, de Budapesten augusztus végén már megtorpant a kiadó lakások drágulása.

– Júliusban havi összevetésben országosan és a fővárosban egyaránt 1,9 százalékkal nőttek a bérleti díjak a KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint, ami érthető, hiszen a ponthatárok kihirdetése után felélénkült a kereslet. Tavaly júliushoz képest az országos lakbérek 13, a budapestiek 14 százalékkal emelkedtek – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A kiadó lakások 56 százalékát adták a fővárosi lakóingatlanok, a megyei jogú városok részesedése 29 százalékos, a fennmaradó több mint 10 százalék pedig a kisebb településeken található. Budapesten a kiadó lakások átlagos alapterülete 55 négyzetméter, a megyei jogú lakásokban pedig 58 négyzetméter.

Balogh László azt is elmondta, hogy augusztusban több jelentős változás történt a piacon. A kereslet mellett a kínálat is dinamikusan bővült az idei albérletszezonban. A ponthatárok kihirdetése előtt 11,5 ezer lakás és ház volt a kínálatban, augusztus végén pedig már közel 14 ezerről volt szó, ami majdnem 20 százalékos bővülést jelent.

Megnéztük az általa küldött összegzésben Egert is. A kiadó lakásokat átlagban 2022 augusztusában 120 ezerért, míg idén augusztusban már 135 ezerért keltek el.

(Főoldali képünk illuztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában