Tanévnyitó

2023.08.31. 19:45

Lenkeyssé váltak az egri kisdiákok, különlegesen indult a tanév + fotók

Több mint négyszáz gyermek kezdte meg a 95. tanévet a Lenkey János Általános Iskolában.

Szabadi Martina Laura

A nagyok megkötik az elsősök lenkeys nyakkendőjét

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Ez a Lenkey 95. tanéve, közel 440 diák kezdi tanulmányait nálunk most – mondta Bíró Csaba igazgató az Egri Lenkey János Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén csütörtökön. Az évet a hatodikosok műsora nyitotta.

Kiemelte, ez az év különleges neki, hiszen 2016-ban igazgatóként először állt az intézményben, s csinált egy fotót az akkori elsősökről. Ők most a végzős diákok.

– A tanév örök körforgás, nemzedékek sora nő föl az iskolában, s észre sem vesszük, hogy már a ballagásra készülünk. Olyan iskolát kell csinálnunk, ami a gyerekeknek gyökeret ad, tudják honnan indulnak el. A gyökerek mellett szárnyakat is kell adni nekik, hogy megtanuljanak repülni és kikerülni az akadályokat. Sokszor hangoztatom, hogy a Lenkey egy közösség, gyerekek, pedagógusok szülők szövetsége. Mindig ígérek valamit a tanév elején. A diákoknak azt, hogy ez a tanév jó lesz. A pedagógusoknak azt, hogy minden nehézséget és problémát közösen oldunk meg. A szülőknek azt, hogy vigyázunk legféltettebb kincseikre, a gyermekekre – fogalmazott.

A iskola idén is folytatta a több évtizedes hagyományt is, ilyenkor az elsősök fogadalmat tesznek, s a nyolcadikos diákok kötik meg nekik a Lenkeys nyakkendőt. A tanév azért is különleges az intézményben, mert a nyár folyamán egy különleges beruházás is megvalósult. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Fajcsák Dénes építész és Borsa Aliz grafikus segítségével felfestést kapott az udvar.

A labdarúgópályán a kezdőkör a magyar abc 44 betűjéből áll – rövid és hosszú magánhangzók egymásra halmozása töri meg az egysoros festés monoton ritmusát. Öt labirintus, labdavezető csillagsor, ugróiskola és a fent említett piktogramok egy része egészíti ki az öt sávos futópályát is kiadó raszter hálót – lehetőséget teremtve többféle tudományág szabadban történő oktatására (magyar, angol, francia nyelv, matematika, testnevelés, vizuális nevelés). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában