Sokszínű

2023.08.16. 14:40

Mezőtárkányban egy fedél alatt a paraszti étkek, a habparti, a retró diszkó és az egri fertálymesterek

Egésznapos – habpartival, tűzoltó bemutatóval, s számos előadó műsorával színesített – program várja a település népét és az érdeklődő vendégeket a mezőtárkányi falunapon, szombaton.

Sike Sándor

Tóthné Szabó Anita polgármester mond majd köszöntőt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Pásztor István alpolgármester portálunk kérdésére elmondta: a sportpályán  tartja meg az önkormányzat a falunapot augusztus 19-én. Már reggel nyolckor megkezdődik a rendezvény a paraszti étkek főzőversenyével, mint, ahogyan hagyományosan része annak a kilenc órától zajló kispályás labdarúgó emléktorna is. A délelőttöt tűzoltó bemutató és verseny, habparty, könnyűzenei slágerek színesítik.

A gyerekeket 10 órától mászófal, ugrálóvár, óriáscsúszda várja. Kirakodóvásár, árusok teszik színessé a terepet. A falunap minden vendége ingyenes ebédjegyet kap a regisztrációs sátornál.

A délutáni órákban ünnepi események gazdagítják a falunapot: 14 órakor a falu oktatásában és közművelődésében hosszú ideig meghatározó szerepet betöltő Sajtos Dezső emlékére emléktáblát avatnak, illetve ünnepség is lesz a Művelődési Háznál.

Délután 3 órakor – a nemzeti ünnep alkalmából – az államalapításra és államalapító Szent István királyra emlékeznek. Ünnepi köszöntőt Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere mond. Az eseményen elismerő címeket is átadnak. Az új kenyeret Papler Pál plébános áldja meg. Az ünnepi műsor részeként Hegyesi-Hudik Margit, az Egri fertálymesterek, a Mezőtárkányi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub énekkara lépnek fel.

A falunap további részében Leblanc Győző és Szeredy Krisztina művészek után a Tutti Buli Jessy-vel adja meg azt est alaphangját. Őket a Mezőtárkányban már a jól ismert Liszter Sándor a Vadrózsákkal következik. Héttől aztán a rock zene veszi át a színpadot, ahol a Kilenctől Délig zenekar csap a húrok közé. Az este 11-ig tartó retró diszkót 21 óra 30-kor tüzijáték színesíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában