Kormányhivatal

2023.08.10. 07:42

Milliós bírságra számíthatnak: 1700 tonna akkuhulladékot raktároztak illegálisan Abasáron

A laktanyában helyet bérlő és akkumulátor ipari selejtet elhelyező vállalkozónak nem volt hulladékgazdálkodási engedélye.

A kormányhivatal mindent megtesz, hogy eltűnjön a telephelyről a nagy mennyiségű akkuhulladék

Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal

Minden rendelkezésére álló eszközzel igyekszik kikényszeríteni a kormányhivatal, hogy eltűnjön az abasári telephelyről az a nagy mennyiségű, akkumulátorgyártásból származó hulladék, amelyet a hatóság egy helyszíni ellenőrzéskor talált, írta honlapján a Heves Vármegyei Kormányhivatal. Szerda esti közleményük szerint a hulladék elszállítására kötelezték a vállalkozót, aki az engedély nélküli hulladékgazdálkodási tevékenység miatt bírságra is számíthat.

Fölelevenítették, a Heves Vármegyei Kormányhivatal 2023. július 19-én tartott ellenőrzést az abasári telephelyen, ahol szakemberek acélhordókban tárolva mintegy 1700 tonna akkumulátorgyártásból származó hulladékot találtak. A vállalkozó a telephelyre vonatkozóan semmilyen hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett.

A kormányhivatal arról számolt be, hogy hivatalból eljárást indítottak és haladéktalanul megtiltották a további szabálytalan tevékenységet. A hatóság a tényállás tisztázása után határozatban kötelezte a vállalkozót, hogy a fellelt hulladékot hulladék átvételére engedéllyel rendelkező szervezethez szállítsa el. Az ügyben hulladékgazdálkodási hatósági eljárás is indult, a vállalkozó akár tízmilliós nagyságrendű bírságra is számíthat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában