Szenny

2023.08.09. 14:55

Elrettentő büntetést javasol az országgyűlési képviselő az abasári szennyezés elkövetőjének

Az abasári laktanya területén található csarnokban ezer hordónyi, az elektromos autók akkumulátorainak gyártásából megmaradt, de nem veszélyesnek elkönyvelt, selejt darabokat, illetve hulladékokat találtak.

Heol.hu

Abasár nem először küzd szennyezéssel

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mint írtuk, a kormányhivatal megállapította, hogy illegális hulladéklerakás történt, a katasztrófavédelem környezetvédelmi hatósággal közös ellenőrzést tartott az ügyben.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalára írt bejegyzésében ítélte el az elkövető tettét.

- Abasáron már megküzdöttünk egy szennyezéssel, nem engedjük, hogy kockára tegyék az egészséget - írja a politikus, majd kommentben teszi hozzá:

- Ha a szabályokat áthágva ipari hulladékot ideszállító vállalkozó nem érzékeli a kockázatot tettében, akkor majd a példás büntetést kell éreznie! A hatósági eljárás már zajlik, az ipari hulladékot el kell innen szállítania, de ezzel nem lesz vége az ügynek: a szabályokat megszegőknek, a mások egészségét kockáztatóknak elrettentő büntetés is jár!

A korábbi szennyezés, amire a politikus utal, 2013 októberében történt, amikor az ivóvíz szennyeződött. A lakosság akkor ideiglenesen Mátrafüreden és Pálosvörösmarton keresztül kapta a vizet Gyöngyösről, majd új vízvezetéket építettek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában