Filmestábor

2023.08.16. 10:40

Negyedjére alkottak az egri fényterelők

Az egri filmesek Felsőtárkányban táboroztak.

Heol.hu

Forrás: Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet Eger

Fotó:

Július 31-én Felsőtárkányban kezdődött az EKKE-BMK-Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet immár negyedik, Fényterelők elnevezésű szakmai alkotótábora az NKA és a RFF támogatásával, az EKKE és a EKKE-HÖK segítségével, Borbás László mesteroktató vezetésével – tudhattuk meg a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet Eger, Facebook oldalán közzétett bejegyzéséből. 

A posztból az is kiderül, hogy a  gyakorlatokat Bak Zsuzsanna mesteroktató, valamint Flaisz Vanda és Ferincz Péter óraadó tanárok vezetik. A táborban feloldódnak a hallgatók közti évfolyamhatárok, és a szorgalmi időszak „hivatalos” képzési típusai sem korlátozták a közös munkát, hisz első alkalommal vettek részt levelezős hallgatók a tábor munkájában, ahogy középiskolások is első alkalommal kapcsolódhattak be a programokba, amelyek fókuszában az analóg fotó- és film-workshopok vannak, Juhász Nándor fotográfusművész, meghívott mestertanár közreműködésével.

Mint, ahogy írták a legkorszerűbb képfelvételi eljárásokkal is megismerkedtek a résztvevők, így a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézet legújabb 6K-s Blackmagic kameráival, Samyang Cine optikáival, a Rode puskamikrofonokkal és wireless szettekkel, valamint  az Intézet kameramozgató eszközeivel. 

Valamint a forgatási gyakorlatokat a vágóprogramok gyakorlása követte (Davinci Resolve, Premiere Pro, Final Cut Pro X), és a hallgatók betekintést nyertek a modern operatőri munka fontos részét képező fényelési folyamatokba is. Fikciós filmeket is forgattak ministábokban az erdő és lélek kapcsolatának témakörében, amely feladathoz tk. szinopszis-írás és pitch-gyakorlat, forgatókönyvírás és gyártási terv-készítés is kapcsolódik. A cél a digitális és analóg technikák ötvözése a stábok elképzeléseinek megvalósítása során. A szakmai tábor augusztus 6-án ért véget értékelő prezentációkkal.– írta a Mozgóképműveszti És Kommunikációs Intézet Eger. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában