Közgyűlés

2023.08.28. 11:19

Rendkívüli közgyűlés: hétfőn kiderül, hogy lesz-e végre vezetője az egri városgondozásnak

Rendkívüli ülést tart hétfő délelőtt az egri közgyűlés. Az ülés témája a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői pozíciója.

Szabadi Martina Laura

Az egri közgyűlés hétfői ülésén Mirkóczki Zita (A városért) elmondta: a csütörtök délután kettőkor kiküldött meghívó nem fér bele az 5 napba, amelynek az alapokmány szerint el kell telnie az összehívás és az ülés között. Szerinte a közgyűlés szabálytalanul lett összehívva, így szabálytalan döntést is hoz.
Mirkóczki Ádám polgármester azt mondta, hogy szerinte az 5 napos szabály a rendkívüli ülés esetében nem ésszerű. Mivel a képviselők nagy többsége jelen van, így szerinte a döntésnek nincs akadálya.

A közgyűlés nem szavazott az egyetlen érvényes pályázatról, hanem az érvénytelen pályázó ideiglenes kinevezését akarta meghosszabbítani. Döntenünk kell az érvényes pályázatról - hangsúlyozta.

- Én is azt gondolom, fontos, hogy döntsünk. De éppen önök voltak azok akik,  az Evat taggyűlésein  szigorúan követték ezeket az időkorlát szabályokat. Ha ott betartjuk, akkor máshol is tartsuk be! - válaszolta Mirkóczki Zita.

- Egyetértek, én javaslom, hogy állítsuk vissza a korábbi rendszert a közgyűléssel kapcsolatban - közölte a polgármester. Császár Zoltán képviselő szerint ideje lenne már hogy a városgondozásnak legyen vezetője a hosszas huzavona után.

Minczér Gábor alpolgármester Mirkóczki Zitának azt felelte: úgy emlékszik, hogy az Eger Termál vezetőjét, Molnár Lászlót pályáztatás nélkül nevezték ki egy éve, szerinte ez is szabálytalan.

Dr. Csetneki Attila (Fidesz-KDNP) kiemelte, nem természeti csapás érte a várost, hanem egy tervezhető döntést kell hozni. Szerinte igenis van jelentősége, hogy 4 vagy 5 nap telt el az összehívás óta. Reméli, hogy senki nem támadja majd meg a döntésüket emiatt.

A képviselők megszavazták a napirendet.

Ifj. Sós Tamás napirend előtt elmondta, szeptember 3-án vasárnap mindenkit vár a Lajosvárosban, a Kölcsey téren 10-14 óra között. A közösségi napon lesz térzene, szűrések, gyermekprogramok, ugrálóvár, hazai termelők, árusok illetve a Lajosváros csillaga díj átadása is ezen a napon lesz.

Most is lehet szavazni, hogy ki legyen Lajosváros csillaga: Nádor Andrásné, az egyik, aki a lajosvárosi templomkert melletti, Nádor fagylaltozó tulajdonosa.

Szentendreiné Erdős Jolánra is szavazhatnak, aki szakasszisztensként dolgozik a lajosvárosi egészségközpontban, illetve Gonda Lászlóra, aki az IQ Pont középiskola tanára, az Egri zenészek egyesület elnöke.

Lehet személyesen a Berze Nagy János utcai Levendula patikában és Virágsziget Mátyás király út 108 alatt. Illetve az Egri Civil Kapu létrehozott egy online felületet, ahol szintén lehet szavazni.

A napirend előtti felszólalás után elkezdődött a zárt ülés Egerben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában