Lesz- e egyetértés?

2023.08.04. 16:45

Ketten esélyesek az egri városgondozás vezetésére – a közgyűlés dönt

Jövőhét pénteken tart az egri közgyűlés rendkívüli ülést melynek egyik témája a Városgondozás Eger Kft. vezetői pozíciója.

Szabadi Martina Laura

A Szmrecsányi Lajos Kertben dolgoznak a Városgondozás Eger Kft. munkatársai

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP) frakcióvezető előterjesztése lesz az egyik, melyet az augusztus 11-i rendkívüli közgyűlésen tárgyal a grémium.

A beadvány szövege szerint az EVAT Zrt. egri vagyonkezelő a városgondozás ügyvezetői pozíciójára beérkezett pályázatok közül két emberét támogatta. Az egyikük Ferenczy Tamás, Eger jelenlegi főkertésze, a másikuk Eged Renátó, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetője. A végső döntést a közgyűlés hozza meg.

Mint ahogy arról folyamatosan beszámoltunk, gyakorlatilag egy egész éve bizonytalan a Városgondozás Eger Kft. vezetői pozíciója. A korábbi ügyvezetőt, Juhász Gézát számos alkalommal megpróbálták közgyűlési döntéssel leváltani, ám a cég taggyűlésein ezt sokáig nem sikerült végigvinni, majd Balázs Ernőt nevezték ki ideiglenesen, de ez sem ment egyszerűen. Júniusban már a cég gazdasági igazgatóhelyettese azt jelezte a tulajdonosok felé, hogy munkáltatói jogkör gyakorlójának hiánya miatt problémákat kell megoldani, illetve harmadik féllel szembeni kötelezettségvállalások akadályokba ütköztek, így sürgősen meg kellett egyezni egy ideiglenes vezető személyében, ő lett Ferenczy Tamás. Egyébként még ez előtt per és  cégbírósági eljárás is kezdődött az ügyvezető kinevezése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában