Törvényesség

2023.06.30. 14:15

Három eljárás is van az egri Városgondozás ügyben

Per és cégbírósági eljárás is folyik az ügyvezető kinevezése miatt.

T. B.

Virágpalántákat ültetnek a Városgondozás munkatársai.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Jelenleg az Egri Törvényszék előtt a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás felperes és a Városgondozás Eger Kft. alperes között peres eljárás van folyamatban taggyűlési határozat bírósági felülvizsgálata iránt, tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímeától, az Egri Törvényszék szóvivőjétől. Ismertette, ez Egri Törvényszék Cégbírósága előtt két eljárás indult. Az első egy cégbejegyzési eljárás, amelyet a Városgondozás Eger Kft. kezdeményezett. Ez egy változásbejegyzési kérelem, amelyben a kérelmező azt kéri a bíróságtól, hogy törölje Juhász Géza cégvezetőt és Balázs Ernőt, mint ügyvezetőt jegyezze be. Ezen eljárás felfüggesztésre került tekintettel arra, hogy a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett arra hivatkozással, hogy a taggyűlés nem volt szabályszerű és kérte, hogy a cégbíróság ne jegyezze be a kért változást. Mivel a törvényességi felügyeleti eljárás előkérdése a változásbejegyzésnek, először arról kell döntenie a bíróságnak.

Dr. Zvara István ügyvéd, aki a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás delegált képviselője a Városgondozás taggyűlésében elmondta, ők felhívták a cégbíróság figyelmét a szabálytalannak vélt körülményekre. Hozzátette, nem ragaszkodnak Juhász Géza ügyvezetőségéhez, továbbra is elfogadnak egy harmadik személyt, aki nem Juhász Géza és nem is Balázs Ernő, aki körül a napokban botrány is kirobbant, miután kiderült, korábban olyan diplomával igazolta végzettségét, amelyről az állítólag azt kiadó egyetemnek nem volt tudomása.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában