Zárt ülés

2023.08.14. 18:01

Előfordulhat, hogy megint nem lesz vezetője az egri városgondozásnak

Lehet, hogy újra nehéz helyzetbe kerül a cég, ami akadályozhatja a munkavégzést.

Szabadi Martina Laura

A zárt ülésen nem született döntés, továbbra is Ferenczy Tamás vezeti ideiglenesen a céget a hónap végéig

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Múlt hét pénteken az egri közgyűlés zárt ülésen tárgyalta a Városgondozás Kft. ügyvezető pozíciójára beérkezett pályázatok eredményét. Mint ahogy arról már beszámoltunk, ketten pályáztak, az egyikük Ferenczy Tamás, Eger jelenlegi főkertésze, a másikuk Eged Renátó, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetője.

Információink szerint a zárt ülésen nem született döntés, tehát továbbra is Ferenczy Tamás vezeti ideiglenesen a céget a hónap végéig. Ugyanakkor a következő rendes közgyűlés csak szeptemberben lesz, így ha nem akarják vezető nélkül hagyni a céget, még ebben a hónapban újabb rendkívüli ülést kell tartania a grémiumnak, és mihamarabb döntésre jutni.

Mint ahogy arról az elmúlt egy évben folyamatosan beszámoltunk, gyakorlatilag tavaly nyár óta bizonytalan a Városgondozás Eger Kft. vezetői pozíciója. A korábbi ügyvezetőt, Juhász Gézát számos alkalommal megpróbálták közgyűlési döntéssel leváltani, ám a cég taggyűlésein ezt nem sikerült végigvinni. Idén tavasszal Balázs Ernőt nevezték ki ideiglenesen, de ez sem ment könnyedén, s azóta meg is szűnt a megbízatása. Egyébként per és cégbírósági eljárás is kezdődött az ügyvezető kinevezése miatt.

A betöltetlen pozíció miatt akadtak gondok a társaság működésében: júniusban már a piaci alapon is működő cég gazdasági igazgatóhelyettese jelezte a tulajdonosok felé, hogy munkáltatói jogkör gyakorlójának hiánya miatt például a kötelezettségvállalásaik betartása akadozik, így sürgősen meg kellett egyezni egy ideiglenes vezető személyében, ő lett Ferenczy Tamás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában