Programajánló

2023.08.31. 19:55

Tömérdek program vár a nyár utolsó hétvégéjén Hevesben

Összeszedtük a hétvége programjait, hogy olvasóink ne maradjanak le semmiről.

Heol.hu

2022-es Felnémeti Gasztronómiai Fesztivál

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Szeptember 1., péntek 

Eger:

  • A BorzBárban (33-as pince), a Szépasszony-völgyben élőzenével is készülnek a látogatóknak. Pénteken este fél 9-kor Nyikes Linda és Báder Miklós fognak fellépni. Minden alkalommal tökéletes bulihangulatot varázsolnak. A belépés ingyenes, viszont érdemes asztalt foglalni a +36 20 395 7469-es telefonszámon.
  • Az EDDA Művek újra Egerbe látogat, és az Agria Park udvarán csapnak egy óriási bulit. A program szerint 18 órakor van kapunyitás, 19 órakor Pataky Művek, majd 20 órától az Edda művek. 

Hatvan:

  • A Jam Garden keretein belül pénteken este 8 órától két koncerttel is várják a látogatókat. Tribute Mánia elnevezésű kezdeményzés jelen esetben környékbeli tribute zenekarokkal. Fellép a Slack Black Lynky Stynky. A helyszínen büfé is lesz, és a belépés ingyenes. 

Gyöngyös:

  • Kiállítás nyílik a Vachott Kör táborában készült képzőművészeti és verses alkotásokból. A kiállítást megnyitja Rostás Gabi. Helyszín, a Vachott Sándor Városi Könyvtár, időpont 17 óra. 

Szeptember 2., szombat

Eger:

  • Felnémeten szombaton rendezik meg a Felnémeti Gasztronómiai Fesztivált a volt bervai finomszerelvénygyár-modellezőpályánál, az Apáti utca végén, a Felnémeti Lokálpatrióta Egyesület szervezésében. Lecsóból és macokból nem lesz hiány. Az egyesület tizedik születésnapját is ezen a napon ünneplik. Egész nap gyermekprogramokkal várják a kicsiket. A kapunyitás fél 10-kor lesz, a programok között szerepel bűvészshow, rockybemutató, s a fúvószene mellett operettslágerek is felcsendülnek majd. A Felnémetért Kiváló Polgár címet fél 3-kor adják át, majd 15 órától Kozsó-koncerten mulathatnak a résztvevők, fél 5-től Csonka András, fél 6-tól pedig Báder Elemér műsorát nézhetik meg. A nap zárásaként 19 órakor Sub Bass Monster lép színpadra. 
  • Szombaton a finom ízek mellett a sport is előtérbe kerül. Az Agria Park díszkertjében szombaton 15 és 19 óra között Mozdulj, válassz sportot Egerben! címmel rendez programot az Egri Norma Alapítvány. Várják a különböző mozgásformák iránt érdeklődőket.
  • Egerben nyárbúcsúztató Strandpartival várják a fürdőzőket a termál- és strandfürdőben. Az AVL Autorent Eger Tornát az Egri Termál és Strandfürdővel együttesen hét amatőr vízilabdacsapat közreműködésével rendezik meg. A mérkőzések délelőtt tíztől délután fél négyig tartanak. A torna ideje alatt a strandon kiállítanak egy vagány, tűzpiros homokfutót is a kicsik és nagyok örömére. Délután négytől DJ PETTY lép a lemezjátszók mögé, és egészen este kilencig pörgeti a legjobb zenéket. 
  • Nyárbúcsúztató Retro Party, Felsővárosban a Nemzedékek terén. 14 és 17 óra között alkotósátorban lesz lehetőség Similabda készítésre, ezt követően 17 órától Csokigyáros Édességosztó Zenés Interaktív Showműsor, majd 18 órától Soltész Rezső ad koncertet, 19 órától pedig Retro piknik lesz zenével, és szalonnasütéssel. 
Forrás: Egri Kulturális és Művészeti Központ/Facebook

Hatvan:

  • Vadász-gyermeknapra várja a gyermekeket a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum szeptember 2-án, szombaton. A programkínálatban bűvészműsor, vadászkutya-bemutató, madárbemutató lesz. Az érdeklődők meghallgathatják a Nagymarosi Ütősök koncertjét, a Csimota Zenekar is fellép, és megnézhetik a DogDancing-bemutatót is. A rendezvény 9 óra 30 perctől 16 óráig tart.
  • Úgyszintén Hatvanban Magyar Puli Kiállítás és Tenyésszemle. Magyar Puli Klub kiállítása és tenyészszemléje sok-sok hazai és külföldi puli részvételével. A kiállítás legszebb kutyájának kiválasztására kb. 15 órakor kerül sor, a Kossuth téren a városháza előtt.
Forrás: hatvaniprogramok.hu

Apc:

  • Apci Középkori forgatagot tartanak 13 órától az apci lőtéren. A programok között szerepel apródtábor népi játékokkal, apród avatás, pecsétgyűjtő útlevél, lovaggá avatás,  jelmezes beöltöztetés, fotózkodás, kisállat simogató, a Boszorkánypavilonban jósda. Ezeket mellet, piactér kézműveskedéssel, kovácsműhely, gyertyamártó, kódexmásoló, fazekas, kötélverő, körmönfonás, csipkeverés, íjászati bemutató és fellép aTabulatura zenekar. 18 órától pedig lovagi torna. 

Szeptember 3., vasárnap

Gyöngyös: 

  • Szeptember 3-án kerül sor a 25. Gyöngyösi Zsidó Kulturális Fesztiválra a zsinagóga kertjében és a kis zsinagógában. A nap 10 órakor vezetett sétával indul a zsidó temetőben. A fesztivál 14 órai megnyitóján köszöntőt mond Weisz Péter, a gyöngyösi zsidó hitközség elnöke, Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Horváth László országgyűlési képviselő, illetve prof. dr. Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke, főrabbi. A fesztivált dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke nyitja meg. Ezt követően Rudas Dániel gyöngyösi születésű kántor koncertje, majd Kathy Horváth Lajos és ifjabb Kathy Horváth Lajos hegedűművészek produkciója következik. A táncházat Pinter Lotti táncművész vezeti. A Három jiddise mame című színházi előadás 16 órától tekinthető meg a zsinagóga kertjében Klein Judit, Váradi Eszter Sára és Fenyő Fruzsina főszereplésével. Kiállítás nyílik a gyöngyösi és a Heves vármegyei épített zsidó örökségről, és vetítés lesz a gyöngyösi zsidóság ismert és kevésbé ismert egyéniségeiről. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában