Lovassport

2023.09.25. 08:05

A fogathajtó világbajnokság főpróbája lesz a Nemzeti Vágta

A szilvásváradi szálláshelyek megteltek, de van még jegy a szilvásváradi rendezvényre.

Tóth Balázs

Szilvásváradon már beteltek a szálláshelyek a Nemzeti Vágta hétvégéjére

Forrás: Németh András Péter/Szabad Föld

Jövő hétvégén Szilvásváradon rendezik a Nemzeti Vágtát, amelyre készül a település is. Magát a rendezvényt az esemény tulajdonosai szervezik, de az önkormányzat, a polgárőrök és a rendőrők társaságában a forgalom irányításában vállal majd szerepet. Szaniszló László polgármester kéri, hogy mindenki figyelje majd az irányítókat, akik a szabad parkolóhelyekhez mutatnak utat az autósoknak.

- Szabad szálláshelyet már nem nagyon találni a településen és a környéken, mindent lefoglaltak az eseményre érkezők. A résztvevők, itt megszállók gyalog közelítik majd meg a verseny helyszínét – mondta Szaniszló László, aki szerint a forgalom irányítása, az együttműködés szempontjából a jövő évi négyesfogathajtó világbajnokság főpróbája lesz a lovas rendezvény.

Egyébként húsvéti forgalomra, 9-10 ezer ember érkezésére számítanak, egy részük érkezik majd a Nemzeti Vágtára, sokan viszont csak kirándulni jönnek Szilvásváradra. A hétezer embert befogadó stadionba egyébként még van jegy, szombatra háromezer, vasárnapra kétezer jegy vár gazdára. A polgármester szerint sokan kivárnak amiatt, hogy valóban lehet-e hinni az előrejelzéseknek és jó idő lesz-e. Szilvásváradi lakosoknak lakcímkártya, nyugdíjasoknak nyugdíjas igazolvány, 14 éves kor alatt személyi igazolvány felmutatásával ingyenes a belépés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában