Bányásznap

2023.09.02. 15:40

Bányászmúltjukra emlékeznek, díszpolgárokat avattak Recsken + fotók

A recski bányásznapi programok késő este érnek véget a Kárpátia együttes élő nagykoncertjével. Délelőtt díszpolgárokat avattak.

Barta Katalin

Recsken sem feledkeztek meg a bányásznapról

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Recsken ma a hajdani ércbányában, és a jelenleg is működő kőbányákban dolgozó emberek előtt tisztelegve rendeztek bányásznapot. Az ünnepség délelőtt 11 órakor fúvószenével kezdődött a községi parkban, ahol Nagy Sándor köszöntötte a résztvevőket. Elhangzott, a bányásznapot 1990 és 2015 között nem rendezték meg, annak ellenére, hogy alig van olyan recski polgár, aki valamilyen formában ne kötődne a bányászathoz. A helyi bányászhagyományok méltatása után díszpolgári címeket adott át a községet több évtizedekig szolgáló, recski kötődésű embereknek. A rangos elimerést idén Dr. Sófalvi Antal, háziorvos, dr. Aradvári Mária, fogorvos vehette át, posztumusz díszpolgári címet Ráki Lajos, pedagógusnak és Fesztbaum Bélának a megyei sportélet és kultúra krónikásának, a Heves Megyei Hírlap sportrovatvezeőjének ítélt oda a helyi képviselő-testület. 

Ezt követően testvértelepülési szerződést írtak alá a Békés vármegyei Tarhos községgel. 

A késő estig tartó program jelenleg is zajlik a Recsken. Délután zenés, táncos programok követték egymást, a gyerekeket foglalkozásokkal, játékkal várják, hattól az Andörkaver együttes koncertezik, este fél kilenctől pedig a Kárpátia ad élő nagykoncertet. 

A rendezvény ingyenes, szeretettel várnak mindenkit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában