Verseny

2023.09.28. 17:00

Díjazták a legszebb konyhakerteket Hatvanban

Hatvanban idén is kihirdették a legszebb konyhakertek és a legvirágosabb porták versenyének díjazottait.

Tari Ottó

Oklevelet kapott az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola is

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Nagy Endre Rendezvényteremben megtartott eseményen Horváth Richárd polgármester azt mondta, a város képe tiszta és rendezett, hiszen nagy gondot fordítanak arra, hogy szépek, virágosak legyenek a közterületek és a zöldfelületek.

– Már jó ideje, amikor tehetem, gyalogolok a városban. Jó érzés végigmenni Hatvanon, mert annyi tiszta, rendezett, virágos portát látni. Az emberek büszkék lehetnek a lakókörnyezetükre, hiszen ezért sokat tesznek, és ez meglátszik a településen – jelentette ki.

A díjátadón különböző kategóriákban ismerték el a legjobbakat, így a legvirágosabb erkély, a legvirágosabb hatvani intézmény és a a legszebb mini kertek is elismerésben részesültek. A „Legszebb konyhakertek” pályázat közösségi kategóriájában a Csiribiri Családi Bölcsőde kapta az első helyezést, a „Legszebb Konyhakertek” versengésben végzett lelkes, segítő munkájáért pedig ajándékcsomagban részesült Szulágyiné Fülöp Margit és Juhász Ferenc.

A zsűri tagjai elismeréssel értékelték a kreativitást, a szakértelmet és a megfelelő gondozást. Gulyás Katalin főkertész hangsúlyozta, remélik, hogy a verseny hatására erősödik a helyi kertészeti közösség, és inspirációt kap mindenki ahhoz, hogy még szebb és gondozottabb konyhakerteket és virágos portákat hozzanak létre a jövőben.

Egerben szeptemberben városházi ünnepség keretében hirdették ki a „Virágos Egerért, Szép Környezetért „ verseny, valamint „A legszebb konyhakertek” program eredményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában