Fejlődés

2023.09.24. 08:30

Drónok és önjáró robot színesítette a roadshowt Egerben + videó

Egy napra drónok lepték el a az egri Wigner Jenő szakközépiskolát, de egy különleges robotot is bemutattak.

Heol.hu

Egy önjáró felderítő tűzszerész robotot is bemutattak Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A drónok és a mesterséges intelligencia a kibertérben került a középpontba a Drónia Roadshow nevet viselő program első állomásán Egerben. A résztvevők bíznak benne, hogy az itt megszerzett tudást kamatoztatva a diákok biztonságosabban tudnak majd mozogni az online világban - adta hírül a Hír Tv, amelyről korábban portálunkon is beszámoltunk.

Mint írják, mindennapi életünket már szinte el sem tudjuk képzelni a számítástechnika vívmányainak használata nélkül. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy nem minden tartalom veszélytelen az interneten és a kibertérben, így érdemes tisztában lenni a lehetőségekkel és a kockázatokkal. A Drónia Roadshow ebben segít az érdeklődőknek.

A programsorozat szervezésébe a Magyar Honvédség is beszállt. Ezért is volt örvendetes, hogy az első állomást Egerben, a Wigner Jenő nevével fémjelzett iskolában valósították meg, hiszen itt évek óta zajlik kadétprogram, írták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában