Drónia Road Show

2023.09.14. 15:17

Drónok lepték el az egri Wignert + fotók, videó

A Wignerben szervezték meg az országos road show első állomását.

Molnár Helga

Különböző drónokat is reptetni lehetett

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Drón Tagozata és a Magyar Honvédség „Drónia Road Show” konferenciát szervezett, melynek első állomása Eger volt. A csütörtöki eseményre Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumban került sor, melyet dr. Juhász Attila Simon, a Heves Vármegyei Közgyűlés elnöke nyitott meg.
– Számomra is alma mater volt ez az iskola, így külön öröm, hogy itt szervezik meg ezt a rendezvényt. A Drónia Road Show először kicsit furcsa, hiszen a drónokkal legelőször a videójátékokban találkoztunk. Ott láttuk azt, hogy felderítenek, repülnek, s ma már ez valóság – emelte ki. Hozzátette, a drónoknak fontos szerepe lehet az építésben, a védekezésben.

Erről is beszéltek az elnök után következő előadók. Sticz László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Haderőmodernizációs És Transzformációs Parancsnokságának parancsnoka az autonóm rendszerek jelenéről és jövőjéről szólt a Magyar Honvédségben, majd egy kiberműveleti specialista kifejezetten a diákokban próbálta tudatosítani a kiberbiztonság fontosságát.

Délután következett a leglátványosabb rész, különböző drónokat mutattak be, reptettek, illetve egy önjáró felderítő tűzszerész robot is színre lépett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában