Egészségmegőrzés

2023.09.07. 19:40

Együtt könnyebb - egri családi nap lesz az egészségért

Családi napot tart a ZöldPanel Egyesület Egerben. A rendezvény az egészség, az esély és az összetartás miatt jön létre. Az egész napos program szűrővizsgálatokból és közös családi programokból áll. Közreműködnek orvosok, egészségügyi asszisztensek, civil szervezetek, illetve intézmények.

Hornyák Réka

2022-ben is nagy sikert aratott, az Egészség- és Családi Nap

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Zöldpanel Egyesület 2023. szeptember 9-én, ötödik alkalommal rendezi meg Egerben, a Felsővárosban a Mozgásba Hozzuk a Közösséget című egészség, esély és családi napot – olvasható a Zöldpanel Egyesület Facebook oldalán. 

A hat helyszínes szűréssorozat egri állomása egy egész napos rendezvény, mely ingyenesen látogatható, az eseményen délelőtt tíztől délután négy óráig várják az érdeklődőket. Orvosi vizsgálatok és kiegészítő, családi programok is lesznek. 

Az egészségmegőrzésre irányuló szűrővizsgálatok kitelepülő szűrőbuszokban történnek. A szűrőprogram keretén belül háromféle rákszűrés vizsgálatra lesz lehetőségük a résztvevőknek, szájüregi rák, bőrrák és tüdőszűrésre. A vizsgálathoz igényelhető rákellenes tanácsadás. 

Igénybe vehető az úgynevezett InBody általános állapotfelmérés, kiértékeléssel együtt. Továbbá választható programként megjelenik az Alexander-technika tudatos testhasználat tanítás, tanácsadással együtt. Ezenfelül lehet kérni szemnyomás és egy csepp vér méréseket is.  Az esemény orvosok, egészségügyi asszisztensek, intézmények és civil szervezetek közreműködésével valósul meg. Meghívott vendég az ÉFOÉSZ - Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, akik saját programmal is készül, mely az Add a kezed, mert együtt kerek a világ című érzékenyítő foglalkozás lesz. 

A rendezvényen, a vizsgálatok mellett kiegészítő programok is lesznek. Lehet látni majd színpadi kulturális műsort, lehetőség nyílik közös mozgásra, játékra, kézműveskedésre. Gyermekek számára az ugrálóvár, felnőttek számára pedig a mustkóstolás is a programlistán szerepel. Zárásképpen délután fél öttől az Andörkaver zenekar tart koncertet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában