Fenntarthatóság

2023.09.24. 08:00

Elindult a Tisza-tavi Kosár Közösség

A Tisza-tavi Kosár Közösségnél hisznek egy fenntarthatóbb, egészségesebb gazdaságban, ahol a családok tudják, hogy mit esznek, és honnan származik az ételük.

Fekete-Vadászi Erika

Megalakult a Tisza-tavi Kosár Egyesület, és elindult a Tisza-tavi Kosár Közösség, tudtuk meg Apostol Nikolett-től, aki maga is csatlakozott a közösséghez, és aki gumicsizmára cserélte a rendőr egyenruhát, majd egy poroszlói tanyára költözött. Nikolett korábban Bélapátfalván lakott, s már ott is saját maga termelte a zöldségeket, gyümölcsöket, gyógynövényeket, és egyebek között szörpöket, lekvárokat és szószokat készített belőlük. 

A Tisza-tavi Kosár Közösségnél hisznek egy fenntarthatóbb, egészségesebb gazdaságban, ahol a családok tudják, hogy mit esznek, és honnan származik az ételük, hiszen helyben termelt élelmiszerekhez lehet így hozzájutni. Ehhez várják a környékbeli termelők jelentkezését, osztották meg Facebook-oldalukon. A rendelés csütörtökön indult el, és az első átvételre Tiszafüreden lesz lehetőség szeptember 29-én.

A közösséggel tudatos vásárlásra, a pénz helyben tartására és egészségesebb ételek fogyasztására ösztönzik a Tisza-tó környéki lakosságot. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában