Testületi ülés

2023.09.29. 18:01

Hatvan: a gazdálkodás jó, de a Hegyalja út közlekedési helyzetét meg kell oldani

Közmeghallgatással egybekötött ülést tartott pénteken a képviselő-testület. A lakossági hozzászólások és az ezekre adott válaszok mellett fontos döntések is születtek.

Tari Ottó

Ismét ülésezett a hatvani képviselőt-testület

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon köszönöm a megjelent hatvaniak hozzászólásait! – összegezte az eseményt Facebook-bejegyzésében Horváth Richárd polgármester. Közölte: mindezeken túl döntöttek a Civil Alap pályázatokról – ez alkalommal 112 szervezet kapott támogatást –, majd a rendelkezésre álló keretet megemelték, hogy a jövőben még több egyesületet segíthessenek.

– A válság nyomán bevezetett szigorú gazdálkodás eredményes volt, a biztonság költségvetése beváltotta a hozzá fűzött reményeinket – jelentette ki. Szavai szerint olyan területekre is tudtak plusz forrásokat biztosítani, ahol korábban takarékoskodniuk kellett. A megfelelő gazdálkodás eredményeként folytatják az út-, járdaprogramot, a felújítások hamarosan indulnak. Ehhez kapcsolódik, hogy önerőből el tudják kezdeni a Horváth Mihály út rendezését a bíróság előtti tértől a Nádasdy úti kereszteződésig. A projektben lesz zöldterület fejlesztés, járdafelújítás és építenek egy esőkertet is.

Az üléssel egybekötött közmeghallgatáson felvetődött a közösségi költségvetés témája is, ezzel kapcsolatban a Horváth Richárd azt válaszolta: a városvezetés fő célja továbbra is az, hogy a hatvaniak együtt döntsenek, éppen ezért jövőre is folytatják ezt a hagyományt, így 2024-es büdzsében is elkülönítenek 100 millió forintot az említett célra.

Az említetteken túl a képviselők határoztak a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázathoz való csatlakozásról, elfogadták továbbá a város óvodáinak a mostani nevelési évre vonatkozó munkaterveit, s határoztak a Hatvani Bajza József Gimnázium, valamint a Bajza Alapítvány támogatásáról is.

Ami pedig a közmeghallgatás további témáit illeti, az önkormányzat hivatalos médiájának a beszámolója szerint a hatvaniak több észrevétellel és kérdéssel érkeztek a városvezetés felé. Volt, aki a Hegyalja úton megnövekedett átmenő forgalommal kapcsolatban szólalt fel. Az ott élők egy része forgalomlassítással vagy súlykorlátozással kezelné a problémát. Horváth Richárd polgármester válaszában közölte: a sebességkorlátozás betartatása nem önkormányzati, hanem rendőrhatósági feladat, a városvezetés pedig többször jelezte már, hogy ellenőrizzék az ott közlekedő autókat. Hozzátette, a fekvőrendőr kihelyezését a buszforgalom akadályozza.

- Mindezek ellenére, ha az utca lakói is egyetértenek ezzel kapcsolatban, akkor tovább folytathatjuk a beszélgetést forgalomlassító szigetek elhelyezéséről, amelyek egyébként megfelelnek a jogszabályi háttérnek. Vagyis ezzel valamilyen módon rendezhetjük ennek a kérdését – hangsúlyozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában