Múzeum

2023.09.03. 10:40

Hatvanban a vadászattal ismerkedhettek a gyerekek + fotók

Hatvanban szombaton vadász-gyermeknapra várta a kicsiket és kísérőiket a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum.

Tari Ottó

Minden gyerek megtalálta a kedvére való programot

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen a gyerekek interaktív bűvészműsorban vehettek részt, vadászkutyákkal ismerkedhettek, s bemutatkozott a Hortobágyi Madárkórház is. Lakatos Anna, az intézmény igazgatóhelyettese közölte: igyekeztek olyan programokat összeállítani, melyek szórakoztatók és ismeretterjesztők is egyben.

– A vadászatnak esetenként negatív megítélése; szeretnénk mindenki számára információt nyújtani erről a tevékenységről, s bízunk benne, hogy a vendégeink pozitív szemlélettel térnek haza, miután rendezvényünkön jobban megismerik a vadgazdálkodást – emelte ki.

A program során különböző tematikájú standoknál ismerkedhettek a gyerekek a vadászattal, de a népi mesterségekről is többet tudhattak meg. Mindezek mellett volt arcfestés, csillámtetoválás és büfésarok is. A kerti programok délután is folytatódtak, ekkor többek között a madársuli előadásán vehettek részt az érdeklődők. A rendezvényen felléptek a Nagymarosi Ütősök, Juhász Anikó dog dancing bemutatót tartott, s az esemény a Csimota zenekar koncertjével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában