Évforduló

2023.09.27. 18:40

Hatvanban negyvenöt éves lett az óvoda, ahová a polgármester is járt

Hatvanban negyvenöt éves lett a Százszorszép Óvoda. Az intézmény 1978. szeptember 16-án nyitotta meg kapuit a mai Hajós Alfréd úton, hat csoportos, százötven gyermek befogadására alkalmas emeletes épületben, akkor a város legmodernebb óvodájaként.

Tari Ottó

45 éves évfordulóját ünnepelte a Százszorszép Óvoda Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Első vezetőjeként Füzér Istvánné Irénke óvó néni vehette át a korszerű létesítményt. Nyugdíjba vonulása után, Szabó Lászlóné Jolika óvó néni irányította az intézményt, követve az előző vezető példaértékű munkáját. A változások szele az oktatási intézményeket is érintette. 1997-től összevont intézményként működtek a Vörösmarty téri óvodával. 2003. november 1.-től a városban található négy óvodát összevonták Belvárosi Óvodák néven, a vezető Tircsi Erika lett. 2007. július 1.-től többcélú közös igazgatású intézményt hozott létre a képviselő-testület Óhatvani Óvoda és Általános Iskola néven, amelyhez három általános iskola és négy óvoda tartozott. E nagy intézményrendszert Takácsné Palásthy Erika igazgató asszony irányította, az óvodák élén Palik Józsefné óvodaegység vezető állt. 2011. július 1-vel Hatvan vezetése az eddig egységben működő intézményeit önálló intézményekké nyilvánította, s az új óvodavezető Ludányi Mária Magdolna lett. Marika óvó néni nyugdíjba vonulása után Nagyné Kiss Gabriella lépett a helyére.

Az óvoda elnevezése az idők során többször módosult. Amikor a korabeli Münnich Ferenc úton megnyitotta kapuit, Napköziotthonos Óvodaként működött, majd az utca nevét Pázsit útra változtatták, így hosszú évekig Pázsit óvodaként ismert funkcionáltak. Az újabb utcanév változás után Hajós Alfréd utcai óvodaként ismerik az intézményt. A szerkezeti váltás óta Százszorszép Óvoda, a kormányrendelet alapján jelenlegi nevük Hatvani Százszorszép Óvoda.

– Bár nevünk és intézményi szerkezetünk az évek során sokszor változott, de munkakedvünk, gyermekszeretetünk, elhivatottságunk megmaradt. Színvonalas szakmai munkával, jól képzett óvodapedagógusokkal, pedagógiai asszisztensekkel és dajka nénikkel várjuk a hozzánk érkező gyermekeket – áll az intézmény ismertetőjében.

Horváth Richárd polgármester is részt vett az óvoda születésnapi rendezvényén, annál is inkább, mert maga is ebbe az intézménybe járt.

– 1979-ben kisgyermekként én is átléptem az ovi bejáratának küszöbét és ez nagyon szép időszak volt ez az életemben – írta Facebook-bejegyzésében. – Akkoriban a Münnich Ferenc lakótelepen laktunk, onnan jártam át az oviba. Sokat játszottunk az udvaron, és nyáron is el tudtuk képzelni, hogy a bárányfelhőkből hó eshet. Jó érzés volt hallgatni az ünnepségen a visszaemlékezéseket és a jövőre vonatkozó terveket is. Köszönjük a gyermekeknek és a felkészítő óvónőknek a csodás műsort. Gratulálok az ovi jelenlegi és egykori dolgozóinak a jubileumhoz, sok szép évet kívánok még a Százszorszép Óvodának!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában