Tudatos táplálkozás

2023.09.17. 20:53

Húsmentes napban gondolkodik a Kaptárkő Egyesület

Oktatócsomag készült, amely a túlzott húsfogyasztáshoz kapcsolódó egészségi, környezeti, állatjóléti megfontolásokat járja körül. Várják érdeklődő pedagógusok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák osztályukban, csoportjukban.

Szabadi Martina Laura

Az intenzív állattartás negatív környezeti hatásainak és állatjóléti problémáinak csökkentése érdekében a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTSz) célja a heti húsmentes nap bevezetésének elősegítése Magyarországon, többek között a közösségi étkeztetésben, mely kampányhoz a Kaptárkő Egyesület is csatlakozott – tette közzé a Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület.

Mint írják, az MTSz elkészítette a „Heti húsmentes nap a közösségi étkeztetésben” oktatócsomagját, amely a túlzott húsfogyasztáshoz kapcsolódó egészségi, környezeti, állatjóléti megfontolásokat járja körül. A kiadvány háttéranyagokat, előadásvázlatot, kreatív foglalkozások leírását, játékokat, filmeket, plakátokat kínál a témával foglalkozni kívánó pedagógusoknak, az óvodás – iskolás – középiskolás korosztályok részére egyaránt. 

– Várjuk érdeklődő pedagógusok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák osztályukban, csoportjukban az oktatócsomagot. Jelentkezési határidő szeptember 15. – hívták fel a figyelmet.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában